На българския пазарИзвестни са финалистите в конкурса Effie България 2023

...
На българския пазарИзвестни са финалистите в конкурса Effie България 2023
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарИзвестни са финалистите в състезанието " Effie България " 2023 година
Обявиха финалистите в тазгодишното издание на състезанието " Effie България ", проведен от Българската асоциация на информационните организации (БАКА). Той отличава рекламните акции, постигнали впечатляващи бизнес резултати през последната година. Заявките бяха оценени в общо 13 секторни и специфични категории и подкатегории от жури, формирано от информационни експерти от разнообразни сектори. Победителите в " Effie България " ще бъдат оповестени на публична гала на 28 ноември.
Телеком разкол: " Виваком " желае " Булсатком ", А1 и " Йеттел " гневно срещу
Следващите няколко месеца ще покажат дали българският телекомуникационен бранш ще бъде съществено пренареден. От него скоро може да изчезне досегашният водач по пазарен дял при платената телевизия " Булсатком ". United Group (UG), притежателят на новия номер едно в този сегмент " Виваком ", разгласи, че желае да придобие от Спас Русев оператора, с който така и така от над година е привързан. Новината провокира гневни реакции от страна на другите два огромни телекома тук - " А1 България " и " Йеттел България ", които ще оспорват договорката. От UG пък упорстват, че придобиването дава отговор на регулаторните условия и са уверени в утвърждението. Войната сред телекомите от студена става " гореща " и с изключение на трите огромни играча касае и дребните районни оператори, както и милиони консуматори.
Реклама Aleph стартира да продава реклама в платформите на Microsoft
Агенция Aleph, позната преди този момент с името Httpool в България, стартира партньорство с Microsoft за продажба на реклама в платформите на софтуерната компания, измежду които Microsoft Bing, Microsoft Advertising и Microsoft Edge. Достъп до тях ще имат организации и рекламодатели от 23 страни в Централна и Източна Европа, измежду които и България. От Aleph възнамеряват да разширят екипа си, който дава отговор за работата с платформите на Microsoft в района. Към момента организацията е представител още на Фейсбук, Instagram, Spotify, TikTok, Snapchat, Twitter, Turbine Announces, Reddit и Pinterest. Aleph е част от Aleph Holding, световен сътрудник на медийни платформи, който оперира на 85 пазара.
Светлана Василева оглавява програмното наличие на " Нова броудкастинг груп "
Светлана Василева е новият основен шеф " Съдържание " в медийната група " Нова броудкастинг груп ". Тя ще заеме позицията от 2 януари 2024 година, като ще поеме ръководството на програмното наличие и ще го развива посредством телевизионните и цифрови платформи,. Светлана Василева е първият изпълнителен шеф на Би Ти Ви, а в интервала 2010 - 2012 година е основен изпълнителен шеф на " Нова броудкастинг груп ". Била е и общоприет шеф на Fox International Channels в България и вицепрезидент за Североизточна Европа на Fox International Channels. През последните 8 години е била основен изпълнителен шеф на Global Group. Досега на тази позиция в " Нова броудкастинг груп " беше Апостол Пенчев.
Христина Тотева оглави " Връзки с обществеността " в " Телерик Академия "
Христина Тотева поема " Връзки с обществеността " в " Телерик Академия " от началото на ноември 2023 година Тя има повече от седем години в региона на обществените връзки в Сибанк, ОББ и ДЗИ. Преди да се причисли към екипа на " Телерик Академия ", Христина Тотева е маркетинг управител в " Делойт България ". Новият началник на отдел " Връзки с обществеността " ще дава отговор за информационните действия и организирането на разнообразни събития и ПР действия. Ролята е нова за " Телерик Академия ".
Реклама БАПРА одобри правила за потреблението на AI в PR практиката
Миналата седмица Българската асоциация на PR организациите (БАПРА) одобри правила за потреблението на изкуствен интелект в работата експертите на пазара. Те са написани в общо 10 точки, които натъртват на прозрачността при потреблението му, като се показва какво в акцията е направено благодарение на AI. Принципите стъпват и върху човешката интервенция при работата с изкуствен интелект и нуждата от спомагателна инспекция, както и ценене на авторските права. Приетият документ е приспособена версия за българския пазар на Варшавските правила за потреблението на изкуствен интелект в PR. Те бяха признати по време на годишния конгрес ICCO Global Summit от браншовите организации, членове на International Communications Consultancy Organization (ICCO), измежду които е и БАПРА.
Най-големият музикален концерт в България
В края на август 2024 година за първи път в София ще пристигна английската поп звезда Ед Шийрън. Очаква се това да бъде най-големият концерт, проведен в миналото в страната ни, като по данни на промотърите от Fest Team единствено за първите 24 часа са продадени над 50 хиляди билета за националния стадион " Васил Левски ". Целта е бюджетът на концерта да се покрие напълно от продажбата на билети, без спонсорски контракти. Включването на България, като част от турнето на Ед Шийрън + - = ÷ x Mathematics и огромният интерес, който концертът провокира, вдъхна оптимизъм, че страната ни може още веднъж да се върне на картата на огромните музикални събития.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР