Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ Струма при 16-ти

...
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ Струма при 16-ти
Коментари Харесай

Срути се подпорна стена на АМ „Струма“, движението е затруднено

Временно придвижването на тежкотоварни коли по Автомагистрала „ Струма " при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена, съобщиха от АПИ. Има тапи по пътя за София през Драгичево, потвърдиха за  

 

Образувала се е огромна колона от коли преди пътен възел Даскалово посока София. Обходният маршрут за леките коли е от пътен възел „ Даскалово “, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За облекчение на напредването по пътя  София - Перник през Владая е проведено реверсивно придвижване, което ще остане и през нощта, допълват от АПИ.

 


Тежкотоварните коли в посока София минават по АМ „ Струма "  при 16-ти км само в изпреварващата лента.  

 

Предполага се, че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена. Предприети са краткотрайни дейности по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия сектор и дренажни ребра по продължение на откоса.

 

В дългогодишен проект ще бъде предоставено правенето на механически план за възобновяване на отводняването и подсилване на стените в сектора при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в сегашния строителен сезон.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР