На 9 февруари издателство „Кръг“ пуска на пазара особено любопитно

...
На 9 февруари издателство „Кръг“ пуска на пазара особено любопитно
Коментари Харесай

„Коко Шанел, кралицата на Париж“ – завладяващата история на дръзката дизайнерка

На 9 февруари издателство „ Кръг “ пуска на пазара изключително любопитно четиво – „ Коко Шанел, кралицата на Париж “, от американската писателка Памела Бинингс Юън. Романът споделя малко известни събития от живота на иконичната дизайнерка и въпреки да е нереалност, е основан на действителни обстоятелства и деликатно изследване от страна на авторката. По българския превод на книгата работи Надя Баева, а неотразимата корица е същата като в оригинала.

Легендарната фешън дизайнерка Коко Шанел е почитана поради своя изискан жанр – от емблематичната дребна черна рокля и късата пола до опияняващия мирис на Chanel No 5. Провокативна, както в модата, по този начин и в персоналния си живот, Коко бързо се трансформира в кумир за мощните и самостоятелни дами в Европа и оттатък океана.

„ Коко Шанел, кралицата на Париж “ разкрива дамата зад маската на славата – нейната история с всички върхове, недостатъци и пристрастености, само че и нейните секрети.

 „ Коко Шанел, кралицата на Париж “ – завладяващата история на дръзката дизайнерка

По време на Втората международна война, когато Вермахтът марширува по „ Шан-з-Елизе “, тя се оказва в средите на Върховното командване на Райха в хотел „ Риц “. Заобиколена от врага, Шанел води лична война против своя бизнес сътрудник, с цел да се пребори за цялостния надзор върху парфюмерийната си компания. Готова на всичко, с цел да реализира задачите си и да избави най-близкия си човек, тя се впуска в рискована шпионска спекулация, предрешила бъдещето ѝ вечно.

От страниците на книгата окупиран Париж оживява за сетивата посредством завладяващите елементи на описанието, а личността на Коко е изследвана в дълбочина в непрестанно разрастващата се трудност на загадъчния ѝ темперамент.

Интригата в историята носи детайли на трилър, а основаната атмосфера дава на читателя обширен взор върху европейския хайлайф по време на войната.

Още с излизането си през 2020-а, книгата е оповестена за № 1 сполучливо пролетно издание на Amazon Kindle в категория исторически разказ.

„ Коко Шанел, кралицата на Париж “ е исторически разказ от най-висока класа “, съгласно „ Пъблишърс Уийкли “.

А от „ Вог “ споделят: „ Бляскав разказ за една от най-силните дами в историята! “.
 „ Коко Шанел, кралицата на Париж “ – завладяващата история на дръзката дизайнерка

Повече за авторката

Памела Бинингс Юън има дългогодишна адвокатска процедура в Хюстън, Тексас преди да се насочи към писателска кариера. В огромното семейство, към което принадлежи, тя е седмата, която поема по пътя на литературата. Била е президент на литературното общество Northshore в Луизиана. През 2009 година получава премията на президента на енорията в Сейнт Тамани за публицист на годината.

Памела е създател на седем романа. „ Коко Шанел, кралицата на Париж “ е първият от тях, преведен на български език.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР