Сами Абу Зухри, високопоставен служител на Хамас, заяви, че държавният

...
Сами Абу Зухри, високопоставен служител на Хамас, заяви, че държавният
Коментари Харесай

'Хамас смята, че Блинкън несправедливо я обвинява в забавяне на споразумението за Газа

Сами Абу Зухри, почитан чиновник на " Хамас ", съобщи, че държавният секретар на Съединени американски щати А нтъни Блинкен незаслужено упреква палестинската формация за забавянето на съглашението за преустановяване на огъня в Газа. Това съобщи " Ройтерс ".

Блинкен, който се среща с израелски водачи, с цел да разиска по какъв начин да се изпрати повече помощ в Газа, неведнъж приканва, което ще освободи заложници и ще реализира преустановяване на огъня. Блинкън разказва предлагането като " извънредно обилно ".

" Коментарите на Блинкен опонират на действителността. Не е необичайно Блинкън, който е прочут като външен министър на Израел, а не на Америка, да направи такова изказване ", сподели Абу Зухри пред Ройтерс.

Абу Захри добави, че даже израелският договарящ екип призна, че Бенямин Нетаняху е този, който пречи на постигането на съглашение . Той съобщи, че групата към момента изследва скорошното предложение за преустановяване на огъня. Хамас се стреми към непрекъснато преустановяване на огъня и евакуиране на Израел от Газа, до момента в който Нетаняху споделя, че Израел би трябвало да унищожи останалите формирования на Хамас в Рафах в южната част на Газа за личната си сигурност,
 В Израел Блинкън настоя да се обезпечи повече филантропична помощ за Газа
В Израел Блинкън настоя да се обезпечи повече филантропична помощ за Газа

Основният приоритет на Блинкън ще бъде да убеди израелското държавно управление да предприеме набор от съответни стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР