Вълнуващо е да си министър в момент, когато Министерството на

...
Вълнуващо е да си министър в момент, когато Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието отбеляза своите 145 години

„ Вълнуващо е да си министър в миг, когато Министерството на правораздаването отбелязва своите 145 години. Защото зад тях се крие респектиращата история на една институция на държавността, поставяла темелите на самостоятелна България. А паметта за министри като Димитър Греков, Петко Каравелов, Константин Стоилов, Васил Радославов, Димитър Пешев и доста други задължава ". Това съобщи министър Мария Павлова на честването на годишнината на Министерство на правосъдието. Бе безапелационна: „ Министерството на правораздаването следва традициите на институцията и се държи почтено, изпълнявайки предоставените й с Конституцията и законите отговорности. Въпреки неизбежните неточности по пътя триумфите са повече ".

Мария Павлова уточни новия затвор без решетки в Самораново, построен със средства от Норвежкия финансов механизъм; напредъкът в правната помощ и стремежът тя да доближава до хората на място и в точния момент. Отбеляза траялата работа на Съвета за криминологични проучвания, която дава очаквания на разсъдъка и експертизата в нормотворчеството. Спря се и на деликатните сфери на поданството, интернационалните осиновявания, молбите по Хагската спогодба, достойното показване на страната пред Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, отстояваните експертни позиции на европейско и интернационално равнище.

За „ 145 години Министерство на правораздаването " във Военния клуб в София се събраха някогашни министри, именити адвокати, студенти - спечелили от влиятелен интернационален конкурс, работещите в Министерство на правосъдието, отраслови публицисти. Репортерите получиха специфична признателност от министъра за обективното показване работата на ведомството и позициите му по настоящи проблеми.

По мотив 145-та годишнина с грамоти и медали бяха отличени проф. доктор Пенчо Пенев, проф. доктор Емилия Друмева, проф. доктор Екатерина Михайлова, юрист Даниела Доковска, проф. Огнян Герджиков, проф. доктор Даниел Вълчев. С бурни овации бяха посрещнати от залата студентите от Софийския университет, заели първо място на най-голямото съревнование по интернационално частно право - „ Pax Moot Court " Николета Иванова, Теодора Тодорова, Елица Борисова, Виктория Барчинкова и Кристина Георгиева, както и треньорите им доцент доктор Боряна Мусева и основен помощник доктор Цветелина Димитрова.

Специално отличие получи Норвежката корекционна работа. Министър Павлова връчи грамоти и медали и на Съюза на юристите в България, Националния институт на правораздаването, Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара, Камарата на частните правосъдни реализатори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР