На 7 октомври автоинструктори излизат на национален протест заради готвени

...
На 7 октомври автоинструктори излизат на национален протест заради готвени
Коментари Харесай

Автоинструктори излизат на национален протест

На 7 октомври автоинструктори излизат на народен митинг поради готвени промени от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " . Това оповестиха на взаимна конференция представители на сектора, съобщи БГНЕС.

Според Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, оповестените оферти за промени прокарват лобистки ползи и ще оскъпят шофьорските курсове. 

Част от промените са инструкторите да заплащат спомагателна застраховка на колите, както въвеждането на електронен дневник за бъдещите водачи, в който да се отразяват часовете от теоритичната и практическата подготовка.

Новите правила ще изискват от автошколите да имат търговски лиценз, всички водачи да са на трудов контракт, а колите да са благосъстоятелност на самите школи. Също така  инструктор с отнети шофьорски точки от талона си няма да може да извършва специалността си .

Идеята на предложенията е да се увеличи качеството на образованието и по този начин да се понижат случаите и жертвите по пътищата.  От сектора се притесняват, че тези промени ще доведат до корупционни практики  и доста от автошколите няма да могат да отговорят на условията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР