На 5 май министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

...
На 5 май министърът на образованието и науката Красимир Вълчев
Коментари Харесай

Утре стават ясни датите за матурите и външното оценяване

На 5 май министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще разгласи датите, на които ще се проведат Националното външно оценяване след 7 клас и матурите след 12 клас.
Преди ден министърът разгласи, че оценяването най-вероятно ще бъде през третата седмица на юни, а матурите - в първата седмица на същия месец.
Днес Таня Михайлова - заместник-министър на образованието акцентира, че последната задача пред министерството преди да станат ясни изпитите е стиковане на взетия по време на изключителното състояние материал. Така от МОН  ще се опитат да подсигуряват равнопоставеност сред учениците след отдалеченото образование.
Пуснали сме анкета по учебните заведения, която на 30-ти април завърши, през днешния ден ще огледаме резултатите. Още малко самообладание и ще обявим датите за матурите, сподели още Таня Михайлова. Анкетата е обвързвана с предаденият по време на онлайн образованието материал. От нейните резултати ще стане ясно дали ще бъде изключван образователен материал от изпитите. " Сега, той ще бъде съгласуван със преподаването – за това е анкетата, с цел да можем да огледаме всичко. Равнопоставени ли са всички деца – това оглеждаме сега. ", сподели Михайлова. Искам да уверя всички, че ще имат задоволително време, с цел да се приготвят. Няма да бъдат тези дати оповестени сега. Имаме още напълно малко финални разисквания. Учениците би трябвало да се готвят, не да се тормозят, акцентира тя.
Какви елементи за изпитите в професионалните гимназии и за оформянето на годишните оценки разкри още тя, можете да видите в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР