Международният Олимпийски Комитет е изразил готовност да съдейства на България

...
Международният Олимпийски Комитет е изразил готовност да съдейства на България
Коментари Харесай

МОК подкрепя България да е домакин на Младежки зимни олимпийски игри

Международният Олимпийски Комитет е изразил подготвеност да спомага на България за кандидатурата да е хазаин на Младежки зимни олимпийски игри през 2028 година

Това стана ясно след среща на президента Румен Радев с президента на организацията Томас Бах в Лозана.

„ България се гордее с традициите в зимните спортове и натрупа сериозен опит в организацията на интернационалните надпревари. Страната ни има и отлични естествени условия “, сподели президентът Румен Радев по време на срещата.

По думите на Томас Бах близостта на столицата до планината би улеснила доста организацията на събитието. Необходимо е да се направи оценка на оборудванията и инфраструктурата, нужни за провеждането на младежкия състезателен конгрес.

„ България цени високо готовността Комитета да поддържа напъните и упоритостта на страната ни да провежда домакинство “, съобщи още Радев.

В Лозана е и ръководителят на Българския Олимпийски Комитет Стефка Костадинова.
Снимка: Президентство на Република България   Тримата разгледаха Олимпийския музей, в който се пази истинската летва, която Костадинова преодолява. И до през днешния ден върхът ѝ от 209 сантиметра в скока на височина остава неосъществим.   Президентът Румен Радев е на работно посещаване в Конфедерация Швейцария, където по-рано през днешния ден в Берн организира среща с президента Виола Амхерд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР