На 29 януари тази година министерството на финансите на САЩ

...
На 29 януари тази година министерството на финансите на САЩ
Коментари Харесай

САЩ може да наложи санкции на руските олигарси и на Евгений Касперски

На 29 януари тази година министерството на финансите на Съединени американски щати показа лист, включващ съветските „олигарси“ и хора с авторитетни постове, на които могат да бъдат наложени наказания. Bloomberg и Forbes оповестиха, че в листата са включени хора, които са надалеч от политиката.
Критерият за включването във въпросния лист е финансовото положение на хората – включени са всички руснаци с активи над $1 милиард.

Списъкът е приложение към закона за глобите против Русия. Само по себе си, включването в този лист не значи, че към някой съответно ще бъдат наложени някакви наказания. Но неговата обществена поява може да навреди на деловата известност на цитираните хора и да усложни договарянията и реализирането на редица покупко-продажби с американските и европейските сътрудници и банки.



Освен видни политически дейци, като да вземем за пример министър председателят на Русия Дмитрий Медведев и министърът на енергетиката Александър Новак, в листата са включени и хора, които са надалеч от Кремъл:
Банкерът Олег ТинковОснователят и съсобственик на комерсиалната верига „Магнит“ Сергей ГалицкиСъздателят на Kaspersky Lab Евгений КасперскиОснователят и общоприет шеф на „Яндекс“ Аркадий ВоложЕдин от най-известните вложители в софтуерния бранш Юрий Милнер
Главният икономист на финансовата група БКС сподели: „Те просто са присъединили всички: от крупните предприемачи до авторитетните служители. Целта е да се усили натиска върху Русия и крупните съветски настоятелен хора, с цел да се дестабилизира политическата обстановка без използването на съответни санкции„.

А в този момент държавното управление на Съединени американски щати приготвя описи на задграничните политически дейци и олигарси от Руската Федерация, в които хората ще бъдат класифицирани съгласно близостта си с Кремъл.

Ситуацията е много неловка, тъй като за някои от личностите в листата не се и подозираше, че могат да имат над един милиард американски долари.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР