На 25 години Пол Маккартни си представя как се пенсионира

...
На 25 години Пол Маккартни си представя как се пенсионира
Коментари Харесай

Пол Маккартни на 80: Дай Боже всекиму!

На 25 години Пол Маккартни си показва по какъв начин се пенсионира добродушно с When I'm Sixty Four ( " Когато съм на 64 " ). Все още хиперактивен обаче, той навършва 80 години през днешния ден - седмица преди да излезе на сцената на фестивала " Гластънбъри ". Тогава той ще стане най-възрастният хедлайнер в историята на този именит фест, който притегля десетки хиляди хора в югозападната част на Англия.

" Множеството в Гластънбъри постоянно ми е напомняло за средновековна борба ", написа британската поп легенда в Туитър в края на март.

Този миг ще настъпи за него към 10 дни след приключването на турнето му Got Back Tour, по време на което Маккартни пълнеше стадионите в Съединени американски щати в продължение на месец и половина.

Без да се отдалечава от сцената, известният " опорен дирек на Бийтълс ", който се изявява независимо повече от 50 години, въпреки всичко трябваше да си вземе отмора по време на пандемията от Ковид-19, припомня Българска телеграфна агенция. Тогава някогашният бийтъл се отдръпна във фермата си в Югоизточна Англия дружно с щерка си Мери и четирима от осемте си внуци.

През това време Пол Маккартни се възползва от опцията да запише вкъщи албума McCartney III. Той излезе на музикалния пазар през декември 2020 година и доближи до първото място в английската ранглиста. На идната година Маккартни записа нова версия на албума в съдействие с плеяда реализатори, разгласява книга, проследяваща кариерата му - " Текстовете " (The Lyrics), книга с вегански предписания с дъщерите си Мери и Стела, детска брошура.

Същевременно   " Маккартни 3,2,1 " - поредност от изявленията с продуцента Рик Рубин, и документалният филм на Питър Джаксън The Beatles: Get Back, излязоха по Дисни плюс.

Всичко това потвърждава, че до момента в който чества своето осмо десетилетие, Пол Маккартни е по-зает от всеки път. Въпреки годините и драмите, белязали живота му, той резервира стройния контур и дяволития взор на " Макка " от годините на " Бийтълс ". 

Джеймс Пол Маккартни е роден на 18 юни 1942 година в Ливърпул в непретенциозно семейство. Майка му умира, когато той е на 14 години. На идната година Пол се среща с Джон Ленън и свири с него в група " Куоримен ", която по-късно се трансформира в " Бийтълс " с включването на Джордж Харисън и Ринго Стар. Четирите момчета с емблематични прически отприщват нервността на почитателите. " Бийтълмания " превзема света.

Заедно с Джон Ленън Маккартни композира огромни шлагери като Hey Jude и Penny Lane, и несъмнено Yesterday, записан в 1600 разнообразни версии.



Приятелството от детинство обаче се разпада. Заснемането на кино лентата Let It Be по едноименния албум на 10 април 1970 година възвестява предсмъртния звън на ливърпулската четворка, за огромно обезсърчение на почитателите й. 

Маккартни основава група Wings със брачната половинка си, фотографката Линда Ийстман. С нея някогашният фен на ЛСД става татко и вегетарианец. Двойката отглежда четири деца, Мери, Стела - която след това става известна фешън дизайнерка, и Джеймс и Хедър, родени от предходен брак на Линда.

След 29 години брак, през 1998 година, Линда губи борбата си с рака на гърдата. Със съкрушено сърце Пол се отдава на разнообразни дела - за запазване на околната среда, за правата на хора и животни. Маккартни прави опити за изява в класическата музика, рисуването, скулптурата. 

Музикантът се среща с Хедър Милс, някогашна манеканка с частично ампутиран крайник след случай. Двамата се женят през 2002 година От брака си с нея, завършил с плевел бракоразвод през 2008 година, Пол Маккартни има щерка, Биатрис. През октомври 2011 година Маккартни се дами за американката Нанси Шевъл - наследница на богат бизнесмен. Според " Сънди таймс " положението на двойката възлиза на 865 милиона лири (над 1 милиард евро).

Сред многочислените оценки, които Пол Маккартни е получил по време на дългата си и сполучлива кариера, са 18 награди " Грами " и рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 1997 година, припомня Българска телеграфна агенция. Другият жив член на " Бийтълс " - 81-годишният Ринго Стар, също продължава музикалната си кариера и самоуверено планира турнета.

 
„ Бийтълс “ още веднъж се завърна в музикалните ранглисти
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР