На 22 юли САЩ потвърдиха първите случаи на маймунска шарка

...
На 22 юли САЩ потвърдиха първите случаи на маймунска шарка
Коментари Харесай

САЩ е пред обявяване на извънредно положение заради маймунска шарка

На 22 юли Съединени американски щати потвърдиха първите случаи на маймунска шарка при деца

Повече от 3800 случая на маймунска шарка са докладвани в Съединени американски щати, най-вече от всички страни по света, демонстрират държавни здравни данни, съобщи Би Би Си, представена от.

Съобщава се, че възходящият брой случаи е предиздвикал администрацията на Байдън да обмисли оповестяването на национално изключително състояние в опазването на здравето.

Вирусът към този момент е систематизиран като световна незабавна здравна обстановка от Световната здравна организация (СЗО).

Към днешна дата са докладвани повече от 18 000 случая в 75 страни.

Според данни, оповестени онлайн от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), към 25 юли е имало 3846 доказани или обвинени случая на маймунска шарка в Съединени американски щати.

Числото, което идва на фона на разширеното тестване в допълнение към възходящото огнище на вируса, към този момент е пред това в Испания, където до момента са докладвани 3105 случая.

Двете други страни с максимален брой инфекции, Германия и Обединеното кралство, са отчели надлежно 2352 и 2208 случая.

С повишаването на случаите в Съединени американски щати Washington Post на 25 юли заяви, че администрацията на Байдън обмисля оповестяване на изключителна обстановка в публичното здраве.

Мярката ще разреши на държавното управление да употребява федерални средства за битка с епидемията, да увеличи публичната информираност и да събере по-добре съответните здравни данни.

Освен това се оповестява, че администрацията се готви да назначи координатор, който да следи реакцията на държавното управление против маймунската шарка от Белия дом.

На 21 юли 50 депутати от Демократическата партия изпратиха отворено писмо до президента Джо Байдън, призовавайки го да разгласи изключителна обстановка за публичното здраве и да изпрати милиони дози ваксини в Съединени американски щати от индустриални мощности в чужбина.

Въпреки че публични лица споделиха, че хомосексуалните и бисексуалните мъже - както и здравните служащи - до момента са били най-застрашени, нарастват страховете, че вирусът може да се популяризира и в други сегменти от популацията.

На 22 юли Съединени американски щати потвърдиха първите случаи на маймунска шарка при деца.

Отговорът на Съединени американски щати против вируса до момента беше малтретиран от дефицит на ваксини и муден старт на тестването, което кара някои да съпоставят обстановката с началото на пандемията от Covid-19 при започване на 2020 година

Във Вашингтон, окръг Колумбия, да вземем за пример, чиновници предизвестиха, че „ бързото повишаване на случаите “, съчетано с „ доста лимитирано “ предложение на ваксини, значи, че управляващите би трябвало да дадат приоритет на жителите с висок риск.

Градът сега е с най-голям сбор инфектирани на глава от популацията, като в региона са регистрирани 172 случая.

Повечето случаи на маймунска шарка са леки, с първични признаци, в това число висока температура, подути лимфни възли и мехури, сходни на варицела обрив или лезии. Досега в Съединени американски щати не са регистрирани смъртни случаи от вируса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР