На 21 декември там ще се проведат регионални избори, свикани

...
На 21 декември там ще се проведат регионални избори, свикани
Коментари Харесай

Ден за размисъл в Каталуния и последен призив на Пучдемон

На 21 декември там ще се проведат районни избори, свикани от централните испански управляващи след разпускането на държавното управление на самостоятелната област.

Снощи главните кандидати закриха предизборната си акция.
Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон насочи от Брюксел финален апел към каталунците да гласоподават за неговата листа "Заедно за Каталуния " на утрешните районни избори, заяви Франс прес.

Пучдемон, който отпътува за Брюксел, преди Испания да издаде заповед за арест против него по обвиняване в протест и подривна противодържавна активност, приказва пред симпатизантите си посредством видео връзка.

Обръщението му бе излъчено онлайн в обществените мрежи и на стотина места в Каталуния. Регионалните избори "не са въпрос на политически цветове или хора, а са въпрос на чест ", съобщи той.

След това сподели, че в случай че каталунците одобряват осъщественото от Мадрид събаряне от власт на районното държавно управление и разформироване на Народното събрание, идващите управници на Каталуния също ще бъдат изложени на произвола на централното държавно управление.

На 27 октомври, след едностранното оповестяване на самостоятелност, гласувано от районния парламент, държавното управление на премиера на Испания Мариано Рахой разпусна каталунската изпълнителна власт, чийто мандат щеше да изтече през 2019 година. То разпусна и районния парламент, и свика нови избори.

Сепаратисткият развой в Каталуния бе "епизод на непочтеност " към самите каталунци и "фалш ", съобщи преди дни заместник-председателката на испанското консервативно държавно управление Сорая Саенс де Сантамария.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР