Цените в Аржентина продължават да се покачват въпреки положителните знаци,

...
Цените в Аржентина продължават да се покачват въпреки положителните знаци,
Коментари Харесай

До 300% стигна инфлацията в Аржентина въпреки постепенния спад на цените

Цените в Аржентина не престават да се повишават макар позитивните знаци, като равнището на годишната инфлация в закъсалата южноамериканска страна се приближава до 300 на 100. Това се показва в последните данни на държавното управление, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс.

Собствениците на магазини и консуматори оповестиха, че въпреки и месечните индикатори на инфлацията да се забавили след пика от над 25 на 100 през декември, това към момента не се усеща изцяло. Очаква се нивото на инфлацията още веднъж да се завърне под едноцифрено число през април за първи път от шест месеца.

" Без значение какъв брой се намалява равнището на инфлацията, както настояват всички, само че това към момента няма действително отражение, има артикули, които трябваше да поевтинеят, само че към момента не са ", сподели Сандра Болух, продавач на плодове и зеленчуци в Буенос Айрес.

Тя сподели, че магазинът ѝ е трябвало да увеличи заплатите на чиновниците, защото наемите им са нарастнали, до момента в който разноските за найлоновите торбички да вземем за пример са се нараснали, което се е отразило на цените на морковите и ябълките.

Правителството на либертарианеца Хавиер Милей, който наследи огромна икономическа рецесия, пропагандира триумфа си в намаляването на месечната инфлация, откогато пое властта на 10 декември и обезцени внезапно локалното песо.

Милей прибегна към строги ограничения за редуциране на разноските и се пробва да достави с ликвидност пазарите, което се харесва на вложителите.

Икономическото лекарство удари също заплатите и икономическата интензивност, макар че съгласно Еухенио Мари, основен икономист в консултантската компания " Свобода и прогрес " нещата ще се подобрят.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР