На 20 януари или скоро след това ще спре строителството

...
На 20 януари или скоро след това ще спре строителството
Коментари Харесай

Байдън ще замрази строежа на любимата стена на Тръмп

На 20 януари или скоро по-късно ще спре строителството на „ огромната красива стена “, която президентът Доналд Тръмп даде обещание да построи по границата сред Съединени американски щати и Мексико, заяви в. „ Сиатъл Таймс “, представен от организация БГНЕС.

Досега планът е коствал 15 милиарда $, като по-голямата част от тези средства са отклонени от военния бюджет, откакто Конгресът отхвърли да даде цялостно финансиране. Новоизбраният президент Джо Байдън даде обещание по време на акцията да постави кръст на плана, само че ще остави на мястото му всичко, издигнато по време на ръководството на Тръмп.

В момента става дума за към 650 км. диги и и 30-метровата ограда на болар. “Това беше референдум на стената”, съобщи конгресменът Хенри Куелар, демократ от Ларедо, за изборите. Куелар се е борил в Комитета за бюджетни заеми, с цел да затрудни бюджетните маневри на Тръмп, които са преточили милиарди от военния бюджет за неговия обичан план.

„ Сиатъл Таймс “ напомня, че Тръмп и неговите поддръжници са гледали на стената както като на фактически възпиращо средство против контрабандата и противозаконното прекосяване на границата, по този начин и на мощен знак, че неканени мигранти не са добре пристигнали и че Съединени американски щати стягат сигурността. За покровителите на имигрантите и за доста мексиканци това беше обидно. Въпреки че Байдън няма да упорства за разрушение на физическото завещание на Тръмп, той ще отстрани ограничавания на приемането на бежанци и голям брой други имиграционни политики, въведени от настоящия собственик на Овалния кабинет, предвижда „ Сиатъл Таймс “.

Стена с мащабите, в които я виждаше Тръмп, даже не беше вторичен приоритет за републиканците по време на ръководството на Обама, когато те направляваха и Камарата, и Сената, а Куелар вижда малко политическа воля за продължение на плана, откакто Тръмп към този момент не дърпа конците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР