На 17 ноември ще бъде обявено решението на Окръжния съд

...
На 17 ноември ще бъде обявено решението на Окръжния съд
Коментари Харесай

На 17 ноември обявяват присъдите за сваления над Украйна малайзийски боинг

На 17 ноември ще бъде оповестено решението на Окръжния съд в нидерландския град Хага за сваления от донбаските сепаратиски над Украйна малайзийски пътнически аероплан от автобус МН17, оповестява ТАСС.

Машината Boeing -777, пътуваща от Амстердам за Куала Лумпур бе изумен от ракета земя-въздух на 17 юли 2014 година в Донецка област в Украйна. В резултат починаха всички 298 души на борда, които бяха жители на 10 страни в света.

Съвместната следствена група през юни 2019 година разгласи, че е открила 4 души, обвинени в причастност към свалянето на пътническия аероплан. Това са някогашният началник на донецките сепаратисти Игор Гиркин (Стрелков) и неговите подчинени Сергей Дубински, Олег Пулатов и Леонид Харченко. Съдебният развой против тях стартира на 9 март 2020 година Те са упрекнати, че са се занимавали с доставката от Русия на зенитно-ракетната установка " Бук " на територията на Украйна.

Съдебният развой се организира задочно. Пренията по делото приключиха на 10 юни. Прокуратурата на Нидерландия пледира пожизнен затвор за подсъдимите. Адвокатите на роднините на починалите желаеха парична отплата.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР