На 15-ти март в Националния дворец на културата ще открие

...
На 15-ти март в Националния дворец на културата ще открие
Коментари Харесай

Стартира престижното изложение Образование без граници

На 15-ти март в Националния замък на културата ще открие новото издание на най-утвърденото ревю в региона на образованието и кариерата в страната – „ Образование без граници “ и кариерният конгрес „ Образование и кариера “. На ревюто ще вземат участие учебни заведения, университети, академии, институции, компании, работодатели и организации от целия свят.

Над 70 участници, чакат уредниците на събитието като сред тях ще има и за първи път представители на Азербайджан, Пакистан, Оман.

Изключително мощно и разнообразно ще е българското присъединяване на ревюто – десетки езикови и междинни учебни заведения, български университети и компании. Нашата страна ще показа извънредно разнородни благоприятни условия за образование и кариерно развиване и ще потвърди, че е най-хубавото място, където младежите да се развиват, прилагайки своите познания, подготовка и креативен благоприятни условия. Като главната концепция е образованието да бъде виновна, сериозна крачка и изискване за сполучлива кариера… вкъщи.

Посетителите ще имат опция да се срещнат и с група немски университети и Агенцията по заетостта на Германия, която ще предложи платени стажове и безвъзмездни курсове по немски език. Освен немските участници, ще видите и водещи университети от Прибалтийските страни.

Силно ще е наличието и от Америка, в това число Университетът от Уисконсин-Милуоки, който е обучил Сатя Надела, основният изпълнителен шеф на Microsoft Corporation.

Съпътстваща стратегия на ревюто

15 март (петък)

Съпътстващата стратегия стартира в петък с Младежка конференция ориентирана към правата на потребителя. Поводът е Световният ден на потребителя – 15 март. Конференцията ще бъде открита от Председателя на Комисия за отбрана на потребителите господин Димитър Маргаритов.

В рамките на ревюто квалифицирани и забавни лектори ще приказват за главните права на потребителя: правото на обучение, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на сигурност. Младежката конференция стартира в петък от 13:00 ч. след формалното разкриване и в нея ще вземат присъединяване забавни лектори от Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските публицисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна сигурност.

16 март (събота)

В съботния ден, можете да видите няколко неповторими презентации, ориентирани към стратегии за стипендии и образование на млади учени и преподаватели, както и кариерно развиване на младите гости. След 14:30 ч. Държавна организация за протекция на детето ще показа Националния конкурс „ Мобилно приложение “ и спечелилият в него Александър Ковалчук от Димитровград. Към съпътстващата стратегия ще бъде показана и изложбата „ Закрилата на децата в България ”.

Изложението тази година ще бъде единствено два дни. Всеки искащ да посети ревюто може да се записва авансово на уеб страницата на ревюто (www.edu-fair.eu) или на място в Националния замък на културата. Входът е свободен. Очакваме ви!

За ревю „ ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ “

Изложение „ ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ “ е основано през 2009 година и е единственото ревю в страната, което сплотява двата бранша обучение и кариера на едно място. Традиционно събитието притегля огромен брой български учебни заведения, университети и компании, както и участници от целия свят. Изложението се провежда с поддръжката на Столична община и с медийното партньорство на над 70 медии от цялата страна. Събитието обичайно се посещава от хиляди възпитаници, студенти, младежи, родители и общественици, експерти и специалисти в съответните области.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР