На 05.01.2011г. се навършиха 66г. от смъртта на най-странния и

...
На 05.01.2011г. се навършиха 66г. от смъртта на най-странния и
Коментари Харесай

Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

На 05.01.2011г. се навършиха 66г. от гибелта на най-странния и безспорен ясновидец Едгар Кейси. Наричан от сънародниците си спящият набожен оракул и най-тайнственият мъж в Америка, Едгар Кейси в действителност до края на живота си остава един непретенциозен човек.

ПЪРВОТО СИ ПРОРОЧЕСТВО ПРАВИ НА ШЕСТГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Като заспива върху учебниците си, развива фотографска памет, само че по-късно тя изчезва и той съумява да учи единствено до седми клас.

Малкият Едгар прекарва тежка болест. Селският доктор неразделно е до него, само че не съумява да го измъкне от комата. Неочаквано, обаче, в стаята се разнася ясният и спокоен глас на момчето, въпреки че спи: Ще ви кажа какво ми е. Бейзболна топка ме удари по гръбначния дирек. Трябва да ми се направи специфична превръзка и да се сложи в основата на врата ми. Едгар продължава и изрежда листата на растенията, които би трябвало да се смесят и да се сложат в превръзката.

Побързайте, другояче има заплаха да бъде обиден мозъка ми – приключва автолечението си пророкът.

Подчиняват му се и още от първата процедура, същата вечер, треската изчезва и на идната заран става жизнен, без нищо да си спомня. Не познава и множеството растения, за които приказва. Но по този начин стартира една от най-невероятните истории в медицината. За интервал от 43 години Кейси оставя над 14 000 документирани стенографски записа, наричани от него разбори и над 6 000 телепатично-ясновидски съвещания и диагнози на разнообразни хора.

НАЙ - БЕЗНАДЕЖДНИТЕ СЛУЧАИ ЗА МЕДИЦИНАТА СА ПОВЕРЯВАНИ НА КЕЙСИ

И те приключват 80-90% сполучливо за пациентите. Попитан по време на внушаемост по какъв начин тъкмо лекува, той декларира, че е в положение да влезе по отношение на всеки жив мозък, даже по едно и също време с мозъците на няколко души и да употребява съдържащата се там информация, както се употребява библиотека, само че с мигновена скорост. След като изпада в автохипнотичен сън, той получава въпроси и дава отговори. По това време освен вижда лицата, на които прави анализите, само че вижда и околната им среда. Знае какво тъкмо правят в този миг, даже и да са на няколкостотин благи от него, може да прочете и пощите им. Ако сред два разбора на едно и също лице са минали няколко години, той стартира последния разбор оттова, откъдето е приключил предходния.

Селският юноша Кейси е безпределно наскърбен, че не е като другите и дълго се съпротивлява да се употребява от дарбата си като мисли, че това е някаква магия и желае да си остане фотограф.

КОГАТО РЕШАВА ДА съдебна експертиза ОТКАЖЕ ОТ ПРОРОКУВАНИЯТА СИ, ОНЕМЯВА

След дълги и мъчителни несъгласия, той се подчинява на вътрешния си глас, изпада в самопредизвикан транс и стартира да си изписва физиотерапевтични процедури, които изцяло възвръщат гласа му. Така продължава да диктува диагнози и предписания, които са толкоз точни и ползотворни, че лекарите са напряко изумени. Кейсиовите медицински разбори съставляват любопитна комбинация от натурално-остеопатично, хирургическо-медикаментозно, психологично-диетично лекуване.

 Едгар Кейси - спящият оракул и ясновидец

Често са препоръчвани странни, даже смехотворни на пръв взор лекарства и способи. В някои от случаите дозата наподобява отровна по своето естество или във връзка с пропорцията. Веднъж избавя едногодишно момиченце от смъртоносно попарване с вряла вода с компреси от танинова киселина, нещо нечувано до тогава в здравната процедура, след това въведено поради положителните резултати. Рецептата му за лекуване на добити белези (смес от камфорово масло, ланолин и фъстъчено масло) се употребява и през днешния ден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР