На 03.06.2021 г. при специализирана полицейска операция на служители на

...
На 03.06.2021 г. при специализирана полицейска операция на служители на
Коментари Харесай

Заловеният хероин в Сливен е на стойност от близо 24 млн. лв.

На 03.06.2021 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници на ГДБОП, Европол и Агенция „ Митници “ беше арестувана огромна пратка с хероин, прикрит в кухини на мраморни керемиди, а през днешния ден на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова показа спомагателна информация по случая.

В хода на следствието е било открито, че наркотичните субстанции са пристигнали с 4 контейнера по море на пристанище Варна-запад и с товарни камиони са били превозени до склад в гр. Сливен. Там в миг на изваждане на хероина от кухините на мраморните плочи са арестувани две лица - задгранични жители.

До момента по формираното досъдебно произвеждане са конфискувани близо 500 кг наркотични субстанции. Според първичната оценка по цени за съдопроизводството цената им е 23 850 000 лв..

С разпореждане на прокурор от Специализираната прокуратура двамата задгранични жители са привлечени в качеството на обвинени за присъединяване в незаконно съдружие и за държане на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение за разпространяване (престъпления по чл.321,ал.6 от Наказателен кодекс и по чл.354а, ал.1, пр.4, вр. чл.20, ал.2, вр.ал.1 от НК). Единият е притеглен към наказателна отговорност и за това, че в нарушаване на закона е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични субстанции – закононарушение по чл.242,ал.2 от Наказателен кодекс.

Двамата обвинени в началото са арестувани за период до 72 часа, а по искане на Специализирана прокуратура на 05.06.2021 година Специализираният углавен съд е взел по отношение на тях най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане по стража “.

Съдействие в хода на следствието на ГДБОП е оказано и от правоохранителния орган на Съединени американски щати за битка с опиатите – DEA.

Днес, 07.06.2021 година брифинг по случая даде Валентина Маджарова, и.ф. административен началник на Специализираната прокуратура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР