Мярката за неотклонение на Борислав Колев, обвинен за пране на

...
Мярката за неотклонение на Борислав Колев, обвинен за пране на
Коментари Харесай

Мярката на обвинения по аферата „Хемус“ ще се гледа във вторник

Мярката за неотклонение на Борислав Колев, упрекнат за пране на пари за градежа на Автомагистрала „ Хемус “, ще се гледа на 21 декември от Апелативния съд в София.

Към момента няма медицински данни, които да сочат, че Колев не може да се яви при разглеждането на мярката, показват от съда, представени от Българска телеграфна агенция.

Вчера Колев припадна, до момента в който правосъдният състав се произнасяше за това каква мярка за неотклонение би трябвало да получи. Веднага му беше оказана здравна помощ и обвиненият беше изнесен на носилка към лечебно заведение, където да се откри положението му.

До момента Колев е под домакински арест, натрапен му от Софийския градски съд макар настояването на прокуратурата той да бъде арестуван под стража.

Прокуратурата обаче стачкува решението на съда. Защитата на Колев изиска от Апелативния съд по-лека мярка за неотклонение " домакински арест ".

Доводите, които юрист Христо Ботев показа, бяха, че няма доказателства, които да уличават подзащитния му в осъществяването на закононарушение, както и това, че няма заплаха той да се укрие, има чисто правосъдно минало. Също по този начин е татко на три малолетни деца, а брачната половинка му има здравословен проблем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР