Мярката е чисто символична, тъй като патриарх Кирил се намира

...
Мярката е чисто символична, тъй като патриарх Кирил се намира
Коментари Харесай

Киев обяви за издирване руския патриарх Кирил

Мярката е чисто алегорична, защото патриарх Кирил се намира в Русия и не е застрашен от арест. Това е следващата стъпка в акцията на Украйна за премахване на въздействието на свещеници, за които се твърди, че поддържат тесни връзки с Русия и разединяват украинското общество, написа Българска телеграфна агенция.

Публикация в листата на търсените лица на украинското министерство разпознава Кирил по име, демонстрира го в свещеническите му одежди и го разказва като " лице, което се укрива от органите на досъдебното произвеждане ". В него се споделя, че той е " в неопределеност " от 11 ноември.

Православното християнство е преобладаващата религия в Украйна и управляващите в Киев са почнали наказателни каузи против духовници, свързани с клон на православната черква, който преди време бе директно обвързван с съветската черква и Кирил.

Парламентът в Киев преглежда законопроект, който ще забрани този клон на църквата, изгубил доста от енориашите си, откакто водачът на Кремъл Владимир Путин изпрати съветски войски в Украйна през февруари 2022 година Църквата декларира, че е прекъснала всички връзки с Москва през май 2022 година

Миналия месец Службата за сигурност на Украйна издаде документ, в който се споделя, че Кирил " нарушава украинския суверенитет " с позицията си като " част от най-близкото обграждане на военното и политическото управление на Русия ". Кирил жигосах тези дейности и прикани духовниците по света да спрат дейностите на Украйна против църквата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР