МВР няма да налага глоби през първата седмица на акция

...
МВР няма да налага глоби през първата седмица на акция
Коментари Харесай

МВР няма да глобява през първата седмица на акция "Зима"

МВР няма да постанова санкции през първата седмица на акция " Зима ". Тя стартира от 1 ноември и ще продължи до края на месеца, обясниха пред публицисти зам.-директорът на Групово дело " Национална полиция " Борислав Муеров и шефът на отдел  " Пътна полиция " Калоян Драганов. " Дейността ще бъде ориентирана към предварителна защита на държанието на пешеходците и пасажерите, както и на водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците ", сподели Драганов.

Акция " Зима " ще премине в три акции. През първите 10 дни на ноември ще бъдат проверявани регистрации и светлини на коли, каруци, тротинетки и колела. Следва вторатата акция, която е ориентирана към пешеходеца, като ще се следи за лишаване на преимущество или погрешно секване. В края на месеца ще се ревизира най-много проверявано най-много техническото положение на автомобила - дали разполага с подобаващи гуми за зимния сезон и изправни светлини и чистачки. Oт 15 ноември всички без зимни гуми или такива с грайфер под 4мм. ще бъдат глобявани. 

,Вече 28 години от началото на зимния сезон се организира тази акция със съдействието и самодейността на по този начин изброените организации, а това са Съюза на българските автомобилисти, БЧК, Държавна организация по сигурност на придвижването. Всичко това, което вършим сега като акция е по отношение на сигурността, както на пешеходците, по този начин и на водачите и пасажерите в моторните транспортни средства ", отбеляза зам.-директорът на Групово дело " Национална полиция "  Муеров.

" Акцията цели да осведоми водачите, че настава зимата. Дори не би трябвало да чакаме снега и би трябвало да знаем, че единствено като падне температурата много, незабавно гумите стават по-твърди летните, и се удължава спирачния път. През месец ноември в един интервал, като мине профилактичната част, контролните органи стартират да ревизират и надлежно да санкционират тези водачи, които не са подготвени за зимата ", обясни за БНР ръководителят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР