Мушката, рози, карамфили, петунии и многообразие от други цветя радват

...
Мушката, рози, карамфили, петунии и многообразие от други цветя радват
Коментари Харесай

Фестивалът на цветята в Кордоба, който ще ви очарова!

Мушката, рози, карамфили, петунии и разнообразие от други цветя радват локалните и туристите, които посещават Фестивала на дворовете в Кордоба (Fiesta de los Patios de Córdoba) през 2022 година, който е разгласен за част от ЮНЕСКО.

В продължение на две седмици вътрешните дворове, парапетите и балконите на андалуския град са украсени с цветя и се съревновават между тях. Тази година цветното събитие се организира от 3 до 15 май 2022 година, като по този метод продължава традицията, почнала през 1918 година

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от 오감만족 스페인 (@5sensesofspain)

Идеята се заражда като ентусиазъм на фона на горещия климат. В Андалусия домовете стартират да се строят с вътрешен двор. Причината – колкото по-богата растителност имали, толкоз по-прохладно им било през жаркото лято.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Living_LowCost (@living_lowcost)

А гледката е изключително вълнуваща. Цветя надничат от дворове, фасади и балкони и типично в испански свободен дух отвред се чува латино музика, в близост ухае на вкусни обичайни ястия. Гостите могат с часове да съзерцават хубостта на цветята и дребното късче парадайс на локалните, което са си основали в задния двор и през останалото време от годината остава прикрито от очите на любопитните минувачи. Море от цветя омайва всеки с очарователни аромати и кара хората да не помнят, че се намират в градска среда.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Knobloch Vanessa (@knoblochvanessa)

Според статистиката, близо половин милион туристи са избрали да посетят Кордоба по време на фестивала, като включително не влизат последните две години, белязани от пандемията. Въпреки че не беше анулиран, както се случи с други всеобщи фестивали в Испания, през 2020 година събитието беше преместено за октомври, а през 2021 година, на обичайните дати, 400 000 туристи прииждат, с цел да се порадват на хубостта на пролетта.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от VamosHoney| Monika &Tomás (@vamoshoney)
Крал Фелипе и кралица Летисия - най-елегантните испанци за 2021г.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР