Мръсотиите в МВР с грабежи през обществени поръчки се разраства

...
Мръсотиите в МВР с грабежи през обществени поръчки се разраства
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: МВР съветникът Благовест Кирилов подменя техниката за паспортната система с евтин боклук, спира ни за Шенген

Мръсотиите в Министерство на вътрешните работи с грабежи през публични поръчки се разраства до степен да изтрият изцяло опцията за влизането на България в Шенген, сигнализира източник от Вътрешното министерство в сигнал до Narod.bg.

Както към този момент писахме министерският консултант Петър Бакарджиев и неговият сътрудник – някогашният червен народен представител и зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов, се пробват да се докопат до социална поръчка в Министерство на вътрешните работи за 250 млн. лв..

Новите данни сочат и по какъв начин ще се „ усвоят “ парите – Благовест Кирилов и неговият престъпно проявен наставник Петър Ралев Бакърджиев, също шепнещ в ухото на министър Иван Демерджиев, възнамеряват да приберат сериозна част от въпросните 250 милиона лв. с доставка на скапана и евтина техника за новата паспортна система и подмяната на персоналните документи.

Идеята е на гърба на българския поданик да гушнат % от разликата в цента, като отговорността за схемата да поеме някой несретен административен чиновник от министерството.

Реклама

Според сигнала част от препоръчаната техника към този момент е сменена с много по-нисък клас, надлежно и по-евтина, която по никакъв метод не дава отговор на заложената в техническото задание. Можете да се досетите чий джоб ще извърши разликата в цената на двата класа съоръжение.

По този метод Законът за публичните поръчка става по-нищожен от Закон за обществените поръчки на бананова република, разяснява възмутеният източник на Narod.bg.

Освен зверското тъпчене на закона, подмяната на техниката води до сериозен риск за работата на цялата паспортна система. Планираното централизирано ръководство на процеса по издаване на документите за идентичност в действителност ще претърпи цялостно крушение заради обстоятелството, че съществени подсистеми няма да отговорят на условията за продуктивност и надеждност на системата БДС.

Допълнителен риск идва от обстоятелството, че локалният реализатор – немският тръст „ Мюлбауер “, няма нужните познания, опит и потенциал. Така работеща от дъжд на вятър паспортна система ще отдалечи в допълнение България от заветния Шенген, което обаче е тематика на обособена обява, приключва сигналът до Narod.bg, препратен и до прокуратурата.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР