Мръсни таксита доставят храна от врачанските ресторанти, без да спазват

...
Мръсни таксита доставят храна от врачанските ресторанти, без да спазват
Коментари Харесай

На вниманието на БАБХ и НАП! Мръсни таксита карат храна от ресторанти и надписват сметките /доказателства/

Мръсни таксита доставят храна от врачанските заведения за хранене, без да съблюдават хигиеничните правила и надписват сметките, оповестиха бдителни читатели в редакцията на организация BulNews.bg. Като образец за тази порочна процедура е посочен случай от предишния петък вечерта. Поръчана китайска храна за у дома от ресторант „ Златен змей “ е доставена в хвърчащата найлонова торбичка в мръсно такси и това не е всичко. Касовата записка е за 22.30 лева, а някой е преправил цената на 27.00 лв., без да е ясно кой и дали тази сума е осчетоводена от ресторанта. Ако корекцията е направена от таксиметровия водач, не е ясно по какъв начин той заплаща налози за разликата, нанесена с писалка.
Възмутени читатели настояват, че е всеобща процедура да се кара храна в мръсни коли от недотам чисти водачи. Таксита доставят храна освен от китайския ресторант, само че и от пицария „ Милеви “ и „ Тракийска принцеса “, както и от няколко по-малки заведения. Клиентите са недоволни, че са принудени да поръчват и получават доставки посредством бакшиши с неразбираем здравен статус, които карат храна по домовете и офисите във Враца. По тази тематика законът е безапелационен - доставка на храна отвън ресторант би трябвало да е в специфични санитарни чанти, само че на този стадий това не се съблюдава.
По този мотив организация BulNews.bg ще подаде публични сигнали в локалните подразделения на Българска организация по сигурност на храните и Национална агенция за приходите да се извършат инспекции по какъв начин се транспортира яденето от цитираните заведения за хранене, по какъв начин се осчетоводяват доставките и дали има укриване на приходи от някой данъчен индивид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР