Мрачна прогноза за зимата у нас направи популярен политик.Хора няма

...
Мрачна прогноза за зимата у нас направи популярен политик.Хора няма
Коментари Харесай

Кутев: Тази зима хора ще загубят живота си заради цените

Мрачна прогноза за зимата у нас направи известен политик.

Хора няма да преживеят тази зима в България. Това разгласи представителят на служебния кабинет Антон Кутев, визирайки цените на енергоносителите, пред Би Ти Ви.

" Тази зима ще става дума за човешки животи - и отоплението, и горивата, и цените на всичко останало. Ще има действителни човешки нещастия, ще има хора, които няма да преживеят зимата и не ме интересува, че някакви тичащи по жълтите павета нямало да се къпят. " Така Кутев избухна на въпрос на водещата Мария Цънцарова какво може да обещае президентът на " Лукойл ", с цел да се похвали след това, че са свалили цените - не е ли паднал бензинът в следствие от конюнктурата на международните пазари, написа Novini.bg.

Нямаме принадлежности да притискаме цените, само че разговаряхме с " Лукойл ", водени от това какъв брой тежка зима ни следва и че в действителност става дума за животи, настоя Кутев.

Президентът и служебният министър председател пробвали да стъпят на концепцията за корпоративната отговорност в диалога с " Лукойл " - свалянето на цената е въпрос на възкръсване на хората, изясни той. Затова не се съгласи, че цената на бензина е паднала поради международните пазари сега и няма по какъв начин президентът да има заслуга за това. И европейци, и американският президент приказват с корпорациите, вметна Кутев.

2,70 лева ми излезе А95 тази заран с отстъпката от 25 ст. плюс тази на съответната верига бензиностанции, похвали се Кутев. Разговорът с " Газпром " следва, сега има подготвителни стадии. Преговорите са сред " Булгаргаз " и " Газпром ", само че още не са се състояли - в смисъл едни хора да са седнали на една маса.

Това изясни още представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Въпросът " Кой " отново стана настоящ, пошегува се гласът на служебната власт, измежду като тя настоятелно го попита кой договаря с " Газпром " - нещо, на което отговорът на отрасловите министри към този момент цяла седмица се свеждаше до " Не съм осведомен ". А шефката на " Булгаргаз "  Деница Златева каза, че договаряния от страна на сдружението сега не се водят.

Отговорът дали ще се състоят договаряния следва, отводът от другата страна също е политика, разяснява Кутев тази заран. Според него е изцяло допустимо диалозите да стартират. А задачата на служебния кабинет не бира непременно да се възобновят доставките от Русия, а да се сложат всички благоприятни условия на масата, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР