Москва заяви, че ако Западът достави на Украйна оръжия с

...
Москва заяви, че ако Западът достави на Украйна оръжия с
Коментари Харесай

Москва: Ще вземем мерки, ако Западът достави на Украйна оръжия с по-голям обсег

Москва съобщи, че в случай че Западът достави на Украйна оръжия с по-голям обхват, това ще накара Русия да изтласка украинските войски още по-далеч от границите си, с цел да се отбрани, което всъщност може да усили вероятните териториални загуби на Украйна поради нашествието, съобщи Ройтерс.

" С колкото по-голям обхват бъдат доставяните оръжейни системи, толкоз по-надалеч ще изтласкаме нацистите от линията, от която нататък те съставляват опасност за рускоезичното население и Русия ", сподели на конференция съветският външен министър Сергей Лавров.

От началото на нашествието си, която назовава " специфична военна интервенция ", Русия неведнъж е заявявала, че цели да прочисти Украйна от " нацисти ". Киев и западните му поддръжници дефинираха тези изказвания като небивалица и обявиха, че Украйна се бие за оцеляването си.

Съединени американски щати изключиха като опция изпращането на американски или натовски войски в Украйна, само че Вашингтон и Англия се съгласиха да доставят на Киев високоточни ракетни комплекси със доста по-голям обхват на дейности от предходните, които предоставиха на Украйна.

Вашингтон доставя Украйна с по този начин наречените ракетни комплекси M142 " Хаймарс " (HIMARS, High Mobility Artillery Rocket Systems), а Лондон ще ѝ обезпечи системи за залпов огън М270.

В изявление, излъчено през вчерашния ден, президентът Владимир Путин предизвести Вашингтон, че в случай че Западът даде на Киев за тези високоточни ракетни комплекси муниции с по-голям обхват, Русия ще нанесе удари по цели, каквито до момента не е атакувала.

Поначало обсегът на даден ракетен комплекс зависи от боеприпасите, с които стреля. Комплексите " Хаймарс " са с оптимален обхват от над 300 км, само че този на доставяните от Съединени американски щати ракети е едвам 64 км - или просто два пъти по-голям от този на гаубиците, които са дали на Украйна.

Но съгласно военни специалисти обсегът на " Хаймарс " е малко по-голям от този на аналогичните съветски оръжия, което би разрешило на силите на Киев да удрят вражеската артилерия, като останат отвън обсега ѝ, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР