Москва съобщи, че ще раздава ваучери за пазаруване на гласоподавателите,

...
Москва съобщи, че ще раздава ваучери за пазаруване на гласоподавателите,
Коментари Харесай

В Русия ще раздават ваучери на хората, които гласуват на референдума

Москва заяви, че ще раздава ваучери за извършване на покупки на гласоподавателите, които вземат участие във всенародното гласоподаване по конституционните промени, които може да разрешат на съветския президент Владимир Путин да остане на власт до 2036 година, съобщи „ Ройтерс”.

Критиците остро порицаха този ход, който е груба тактичност за повишение на изборната интензивност на най-важния за Путин референдум. Съвсем скоро съветските гласоподаватели ще се насочат към урните, с цел да одобрят или отхвърлят конституционните промени, препоръчани от властта. Промените ще дадат опция на Владимир Путин да остане на власт още два мандата, вместо да се отдръпна през 2024 година.

Алексей Немерюк, върховен представител на московските управляващи, съобщи, че на жителите ще бъдат раздадени 2 милиона ваучера на обща стойност 144 милиона $. Те ще могат да ги похарчат в магазини и заведения за хранене, оповестява организация „ Интерфакс”. Ваучери ще получат тези, които вземат участие във всенародното гласоподаване. Средствата ще оказват помощ за възкръсване на потребителското търсене след анулацията на наложените поради ковид ограничавания, уточни Немерюк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР