Русия отправи предупреждение към Запада за планираната доставка на изтребители

...
Русия отправи предупреждение към Запада за планираната доставка на изтребители
Коментари Харесай

Лавров: Доставката на F-16 за Украйна е сигнално действие на НАТО в ядрената сфера

Русия насочи предизвестие към Запада за плануваната доставка на изтребители F-16 в Украйна от Белгия тази година, написа " Нюзуик ".

Москва ще схване доставката на самолета като " сигнално деяние " на НАТО " в нуклеарната сфера " , сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за държавната осведомителна организация РИА Новости, оповестено в сряда.

Забележките му идват, откакто Белгия даде обещание във вторник да достави на Украйна тази година. Двете народи подписаха тази седмица, което включва доставка на общо 30 изтребители, създадени от Съединени американски щати.

" Опитват се да ни кажат, че Съединени американски щати и НАТО няма да се спрат пред нищо в Украйна " , сподели Лавров. " Въпреки това се надяваме, че руско-беларуските учения за потребление на нестратегически нуклеарни оръжия, които се организират сега, ще вразумят нашите съперници, като им припомнят за пагубните последствия от по-нататъшната нуклеарна ескалация.

Лавров добави: " Тези самолети ще бъдат унищожени , както и други типове оръжия, доставени от страните от НАТО на Украйна ".
 Беларус ще се причисли към Русия във втория стадий от нуклеарните учения
Беларус ще се причисли към Русия във втория стадий от нуклеарните учения

Учението има за цел да бъде тествана готовността на нестратегическите нуклеарни сили на Руси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР