Москва. Русия разглежда събитията в Казахстан като външно-инспириран опит за

...
Москва. Русия разглежда събитията в Казахстан като външно-инспириран опит за
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Събитията в Казахстан са инспирирани отвън

Москва. Русия преглежда събитията в Казахстан като външно-инспириран опит за принудително подкопаване на сигурността и целостта на страната, съобщи съветското външно министерство, представено от “Российская газета “ .

„ Руската федерация, откакто удостовери придържането си към съюзническите си отговорности в границите на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ), поддържа приемането на незабавни ограничения по отношение на бързото утежняване на вътрешнополитическата обстановка и повишаването на насилието в Казахстан “, съобщи съветското външно министерство. в изказване. „ Ние преглеждаме последните събития в другарската страна като опит, за подкопаване на сигурността и целостта на страната със мощ, инспириран извън, посредством потреблението на подготвени и проведени въоръжени формирования.

„ Руската федерация ще продължи тесни съвещания с казахстанската страна и другите съдружници в ОДКБ за анализиране и създаване, в случай че е належащо, по-нататъшни ефикасни стъпки, най-вече за улеснение на провеждането на антитерористична интервенция от правоприлагащите органи на Казахстан, с цел да подсигуряват сигурността на всички цивилни жители на тази страна, без изключение, както и на жизненоважни сериозни инфраструктурни уреди, тяхното деблокиране и връщане под контрола на казахстанските управляващи “, подчертаха от Министерството.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР