Участници в шествията, организирани с настояване да спре беззаконието по

...
Участници в шествията, организирани с настояване да спре беззаконието по
Коментари Харесай

Протестиращи срещу беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници в София

Участници в шествията, проведени с гледище да спре беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници пред постройката на Столичната община.

Шумно, със сирени, свирки и клаксони пешеходното и автомобилното шествие навлязоха пред постройката на Столична общи на улица " Московска ". За среща с протестиращите от постройката на общината излязоха общински съветници от разнообразни политически сили.

Протестиращите настояха за оставката на общинския консултант Благовест Георгиев поради рецидивиращо държание на пътя. Петя Иванова от " Ангели на пътя " съобщи, че 80 % от фамилиите в Сдружението са изгубили дете в пътно-транспортно произшествие.

Нинела Върбанова моли за това повече да не бъдат прикривани нарушаванията на хора на публични позиции.

" Всички добре знаем, че множеството случаи се прикриват на политици, на съдии, на прокурори, на общинари, на депутати, на министри, на заместник-министри. Всяко прикриване на едно такова нарушаване е стъпка към пътно ликвидиране на дете, на юноша, на наши близки, а на следващия ден - на ваши близки. Трябва оттук насетне да има безспорна непоносимост ", изясни тя.

Протестиращите сложиха и казуса с новата организация на придвижването на " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен ", като молиха общинските съветници да подадат сигнал в Прокуратурата. В 15:00 часа протестиращите се събират пред постройката на Съдебната палата, където се чака да бъде даден ход на делото, обвързвано с убийството на пешеходна пътека на 14-годишния Филип.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР