Москва обяви, че изтегля военни части и от анексирания украински

...
Москва обяви, че изтегля военни части и от анексирания украински
Коментари Харесай

Русия изтегля войски и от Крим

Москва разгласи, че изтегля военни елементи и от анексирания украински полуостров Крим, оповестяват медиите. Руското Министерство на защитата показва, че подразделенията от Южния боен окръг се завръщат с влакове в местата на непрекъсната дислокация. Те се прибират в гарнизоните си след приключването на проведените тактически извършения в базите на полуострова. Бяха публикувани и нощни фрагменти, на които се вижда комбинация, пренасяща танкове, която минава по моста над Керченския пролив. Той свързва Крим с Русия.

Това се случва, откакто стана ясно, че ще бъдат изтеглени част от войските, струпани от седмици край границата с Украйна, след привършване на военните учения. Засега Москва не прецизира графика на военното евакуиране.

Западът, от своя страна, към момента чака признаци на огромно съветско евакуиране от района, изразявайки внимателен оптимизъм. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че на границата към момента има над 150 000 съветски военни.

Въпреки всички спекулации, преди дни съветският външен министър Сергей Лавров изиска от президента Владимир Путин още време за дипломация, защото съгласно него има късмет за разрешаване на рецесията по дипломатически път, и той се съгласи.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи 16 февруари за Ден на единството и предизвести, че на този ден може да стартира нашествието в страната му. В отговор Москва разгласи, че единствено луди хора, лишени от морал, могат да позволен, че Русия има желание да нападне Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР