На фона на руското нахлуване в Украйна, което Путин започна

...
На фона на руското нахлуване в Украйна, което Путин започна
Коментари Харесай

Владимир Соловьов: Ядрената война е неизбежна /видео/

На фона на съветското навлизане в Украйна, което Путин стартира напълно през февруари 2022 година, се появиха опасения, че спорът може да прерасне в нуклеарна война. По-рано този месец съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предизвести, че въпреки политиката на Москва за нуклеарна война да не се е трансформирала, обстановката е променлива.

 

Междувременно съветските военни започнаха учения с нуклеарно оръжие във вторник в отговор на " провокативните изказвания и закани на някои западни публични лица във връзка с Руската федерация ", оповестиха от Министерството на защитата на страната.

 

Ядрената война е неизбежна и в двата случая. Нека да съпоставим чии стратегически оръжия са по-големи! " споделя Соловьов в телевизионната си стратегия, съгласно клип, оповестен в канала в YouTube на Russian Media Monitor - група за наблюдаване, основана от журналистката Джулия Дейвис " в опит да се бори с съветската агитация ".

Коментарите на Соловьов бяха посрещнати със опозиция от Андрей Сидоров, заместник-декан по международна политика в Московския държавен университет.

 

" Ние просто би трябвало да го приемем. Единственото заричане, което животът съблюдава, е това за гибелта. Човек побеждава, когато престане да се опасява от гибелта ", твърди водещият на предаването.

 

" Слушайте, те не престават да провокират, нас, приемайки, че сме слаби. " Защо бихте употребявали нуклеарните оръжия? Вие не можете да го извършите! " Те гледат нашата стратегия и споделят: " Виждате ли? Точно по този начин! Защо тогава нашите родители, баби и дядовци са похарчили безумни суми пари за нуклеарен щит? "

 

По-късно се включва и Сидоров: " Не би трябвало да ескалираме, както оферирате. " Тогава Соловьов отговори: " О, в действителност? Това се назовава уязвимост! "

 

От Newsweek прецизират, че са се обърнали за коментар към съветското държавно управление посредством онлайн формуляр и към външното министерство на Украйна посредством имейл.

 

Ядрената политика на Русия

 

На въпрос дали съветската нуклеарна теория ще бъде обновена, с цел да включи опцията за предпазен удар, Рябков съобщи пред кореспонденти на 9 май:

 

" В доктрината и основите на държавната политика в региона на нуклеарното въздържане категорично са посочени опциите за първо потребление на нуклеарно оръжие. "

 

Той продължи: " В момента нищо не се е трансформирало в това отношение, само че самата обстановка се трансформира. В резултат на това непрестанно се проучва методът, по който главните документи в тази област се отнасят към потребностите на поддържането на нашата сигурност. "

 

През март Путин съобщи, че въпреки Москва да е подготвена за нуклеарна война, не има намерение да употребява оръжията, в случай че няма опасност за " съществуването на съветската страна " или " нанасяне на вреди на нашия суверенитет и самостоятелност ".

 

Междувременно Украйна се отхвърли от нуклеарните си оръжия през 1994 година в подмяна на своята сигурност и суверенитет по силата на съглашение, известно като Будапещенския меморандум. Споразумението беше подписано от Русия, Украйна, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Беларус и Казахстан.

В публикация от април 2021 година, оповестена НАТО - боен съюз, който осъди нахлуването на Русия в Украйна - тогавашният шеф по нуклеарната политика Джесика Кокс съобщи:

 

" През последните години Русия усили зависимостта си от нуклеарните оръжия, ситуирани в Европа, заплаши с потребление на нуклеарно оръжие против съдружниците от НАТО и създава редица нови типове нуклеарни оръжия... за заплашване на Алианса ", като добави: " НАТО не желае конкуренция във въоръжаването. ", цитира Vesti.

 

Член 5 от учредителния документ на НАТО гласи, че " въоръжено нахлуване против една или повече " от страните членки " ще се смята за нахлуване против всички тях ".

През декември 2023 година обаче Путин съобщи, че Москва " няма интерес " да се бори с НАТО.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР