Москва. Министрите на страните от Организацията на страните износителки на

...
Москва. Министрите на страните от Организацията на страните износителки на
Коментари Харесай

„Коммерсант“: Страните от ОПЕК+ решиха да увеличат производството на петрол с 400 хиляди барела на ден през февруари

Москва. Министрите на страните от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК+) взеха решение да запазят проекта за увеличение на производството на нефт с 400 хиляди барела дневно през февруари. Това излиза наяве от публикуваното официално съобщение след среща на организацията. Следващото съвещание на министрите ще се организира на 2 февруари, означават в редакцията на вестник „ Коммерсант “ .

„ Потвърден е проектът за промяна на производството и механизма за месечна промяна на производството, утвърден на 19-та среща на министрите на ОПЕК и страните, които не влизат в организацията, както и решението за поправяне на месечния общ рандеман с 0,4 милиона барела дневно през февруари 2022 година в сходство с прибавен график “, излиза наяве от публикувания текст.

По-рано ОПЕК+ също удостовери проект за възобновяване на производството на нефт през януари с 400 хиляди барела дневно. Русия и Саудитска Арабия, съгласно изискването, могат да усилят производството на нефт със 109 хиляди барела дневно всяка, до 10,122 милиона.

Сделката на ОПЕК+ беше обновена през май 2020 година и предполагаше понижаване на общото произвеждане от участниците с 9,7 милиона б/д. Към днешна дата квотата към този момент е понижена до 4 милиона б/д. Според графика страните по съглашението би трябвало да усилват производството с 400 хиляди барела дневно всеки месец. Русия и Саудитска Арабия в началото отчитаха квотата си от нереално равнище на произвеждане от 11 милиона б/д.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР