Москва и Киев се обвиняват взаимно за обстрела срещу най-голямата

...
Москва и Киев се обвиняват взаимно за обстрела срещу най-голямата
Коментари Харесай

Увеличават се международните опасения за съдбата на Запорожката АЕЦ

Москва и Киев се упрекват взаимно за обстрела против най-голямата нуклеарна централа в Европа

„ Няма да има договаряния с Русия, в случай че Москва провежда референдуми за присъединение в следените от нея елементи на Украйна”. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Във видеообръщение той акцентира, че позицията на страната му остава непроменена и няма да се вършат териториални отстъпки, съобщи.

На този декор се усилват интернационалните опасения за ориста на Запорожката атомна електроцентрала. Москва и Киев се упрекват взаимно за обстрела против най-голямата нуклеарна централа в Европа. От Организация на обединените нации приканиха да бъде прекъснато нанасянето на удари наоколо до реакторите й.

„ Всяка офанзива против нуклеарна централа е самоубийствено нещо и се надявам, че тези удари ще престанат. В същото време се надявам, че Международната организация за атомна сила ще получи достъп до централата. Това е миг, в който рискът от нуклеарна борба се завръща - нещо, което бяхме не запомнили от десетилетия. Това е моментът да желаяме от страните с нуклеарно оръжие да се ангажират с правилото на неупотреба, както и да не заплашват страните без нуклеарно оръжие”, прикани генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР