Московската полиция е задържала вчера опозиционния политик Иля Яшин, един

...
Московската полиция е задържала вчера опозиционния политик Иля Яшин, един
Коментари Харесай

Московската полиция задържа опозиционен политик критик на войната

Московската полиция е задържала през вчерашния ден опозиционния политик Иля Яшин, един от малцината, които към момента се опълчват намерено на войната в Украйна, заяви Асошиейтед прес.

Журналистката Ирина Баблоян, позната на Яшин, заяви, че той е бил задържан, до момента в който се разхождал в парк в Москва.

Миналия месец против политика бяха повдигнати обвинявания за дискредитиране на съветската войска. По-късно той съобщи, че няма да бяга от Русия, нито ще отдръпна рецензиите си против нашествието в Украйна, напомня АП, като цитира основания в Латвия самостоятелен съветски новинарски уебсайт " Медуза “.

Руските управляващи вземат строги ограничения против критиците на войната, откакто Народното събрание одобри закон, който криминализира разпространението на подправена информация за съветската войска. Извършителите могат да бъдат осъдени с до 15 години затвор. Правозащитници записаха десетки случаи.

Има данни, че с изключение на наказателни обвинявания, съветски публични фигури са били подложени на напън от управляващите да разгласят обществено поддръжката си за интервенцията в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР