Мощното земетресение в Албания, отпреди близо месец, уби 50 души,

...
Мощното земетресение в Албания, отпреди близо месец, уби 50 души,
Коментари Харесай

Български инженери проверяват 200 сгради в Албания

Мощното земетресение в Албания, отпреди близо месец, умъртви 50 души, рани стотици и остави близо 2000 души без покрив на главата. Екипи от български инженери отпътува за Албания, с цел да оказват помощ на своите сътрудници при изясняване аргументите за мощните провали върху постройките. Нашите експерти ревизират близо 200 здания в региона на епицентъра на земния трус. „ Бяхме с отличителни жилетки с българското знаме. Хората, като ни виждаха идваха на тълпи след нас по 6-7 души и ни дърпаха да забележим постройките им “, споделя Темер Ахмедов от Камарата на инженерите в капиталовото планиране (КИИП), представен от bTV.

Специалистите са разкрили пропуски в документите при огромна част от постройките, а също по този начин и в качеството на употребяваните материали. „ Много ниска ни се видя носещата здравина на бетона, най-малко по отношение на нашите правила. А това е доста значимо. Видяхме смачкани бетонни разрези “, изяснява инж. Георги Кордов от КИИП.

В някои от случаите покривите на постройките безусловно са слезли долу на терена, където се живее. Стените не са обвързани взаимно, а подът, на които се живее е от кирпич, описват още българските инженери, посетили бедстващия район. Именно те вземат и решението кои от постройките да бъдат съборени. Има даже такива, до които е рисково да се седи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР