Moody's Investors Service понижи рейтингите на Русия за дългосрочно емитиране

...
Moody's Investors Service понижи рейтингите на Русия за дългосрочно емитиране
Коментари Харесай

Още лоши финансови новини от Русия

Moody's Investors Service намали рейтингите на Русия за дълготрайно издаване (в национална и задгранична валута) и негарантиран дълг (в национална и задгранична валута) от B3 на Ca с отрицателна вероятност. С това завършваме разглеждането на въпроса за намаление на рейтинга на Русия, което стартира на 25 февруари 2022 година

Понижаването на рейтинга на Русия се дължи на опасения, че финансовият надзор от Централната банка на Руската федерация ще ограничи трансграничните заплащания, в това число за обслужване на дълга по държавни облигации, изясняват анализаторите на Moody's.

„ Мнението на Moody's се поддържа от известието на Националния депозитар за сетълмент (NSD), че заплащанията на купони по държавни облигации с падеж 2 март, са изплатени единствено на локални притежатели на скъпи бумаги, базирайки се на заповедта на Централната банка на Руската федерация за възбрана на заплащания към нерезиденти “, прибавиха те.

По този метод понижаването до " Ca " се дължи на съществени опасения по отношение на желанието и способността на Русия да изплати дълговите си отговорности. В същото време, съгласно Moody's, рискът от банкрут в Русия се е нараснал доста.

Негативната вероятност отразява и рисковете за макроикономическата непоклатимост, свързани с налагането на строги и координирани наказания, както и финансовото влияние от забавянето на погасяването на държавния дълг и напрежението в банковия и корпоративния бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР