Монтирането бе осъществено посредством канадската роботизирана ръка “Канадарм2, която благополучно

...
Монтирането бе осъществено посредством канадската роботизирана ръка “Канадарм2, която благополучно
Коментари Харесай

Платформата Бартоломео бе прикачена успешно към Международната космическа станция!

Монтирането бе осъществено чрез канадската роботизирана ръка “Канадарм2 ”, която наред реалокира “Бартоломео ” към европейския модул “Колумб ”. Процедурата бе извънредно сложна и лиши няколко часа.

“Радвам се, че нашите галактически планове не престават в тези сложни времена ”, заяви Андреас Хамър, началник на галактическия отдел към Еърбъс. “Това беше превъзходно достижение от нашия екип. Отправям своите поздрави и благодарности към всички, които трябваше да работят под огромен времеви напън. Те имат цялостното право да се гордеят с това ”. 

Все още следва прокарването на електрическите кабели от МКС към “Бартоломео ”. Това ще бъде осъществено по-нататък, когато астронавтите излязат в открития космос. 

“Бартоломео ” неведнъж бива именуван “балконът на МКС ” и неговата цел ще е да обезпечава извеждането в открития космос на научни установки с тегло до 600 кг и размер не по-голям от един метър. Платформата ще разреши на частни компании и държавни организации да имат бърз и на ниска цена достъп до галактическото пространство. Могат да се организират разнородни действия, свързани с наблюдението на Земята, изпитването на нови технологии в региона на роботиката, провеждането на опити в областта на материалознанието или астрофизиката.

Но най-важното е, че с помощта на този “балкон ” от външната страна на МКС ще могат да се инсталира хардуер напълно в роботизиран режим, без да се постанова астронавти да правят рисковани “космически разходки ”.

За повече информация: Еърбъс

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР