Може ли влиянието на зодиака да ви направи хипохондрик? Абсолютно!

...
Може ли влиянието на зодиака да ви направи хипохондрик? Абсолютно!
Коментари Харесай

Зодиите хипохондрици

Може ли въздействието на зодиака да ви направи хипохондрик? Абсолютно! Зодиакът дефинира нашата персона и въздейства върху метода, по който мислим и се държим. Има пет зодиакални знака, които са най-склонни да драматизират обстановката, когато не се усещат напълно здрави. За тях подсмърчането е тежък грип, а кашлицата е безапелационна пневмония. Когато те „ не се усещат добре “, това за тях значи, че нещо съществено не е наред, а лекарите подценяват положението им. За тези зодии вероятността от тежко заболяване и гибел постоянно се обрисува на хоризонта, написа tialoto.bg.

Относно хипохондрията

Хипохондрията е болестно обезпокоително разстройство, при което човек е прекалено и безпричинно обезпокоен, че има съществено заболяване. И с помощта на интернет – през днешния ден е доста по-лесно да си хипохондрик, в сравнение с преди, защото можеш да си правиш „ самодиагностика “, вярвайки, че имаш всеки признак, който прочиташ.

А ето и кои са 5-те зодии, застрашени да развият меланхолия:

1. Дева

Обикновено Девата е най-големият хипохондрик в зодиака. Тази нейна податливост се подхранва и от наклонността ѝ да се самосъжалява. Всичко, което се случва във връзка с здравето ѝ, за Девата е нещо доста съществено. Хората от този знак отиват на доктор при най-малкия признак – даже и той да е утопичен. Много постоянно представителите на този знак са захласнати от концепцията, че се нуждаят от здравна застраховка, тъй като здравната рецесия им се коства прекомерно огромна и смятат, че няма да имат пари да си платят скъпото лекуване (нещо, за което имат вяра, че ще им се наложи във времето).

2. Риби

Рибите са много страхливи и най-малкото неразположение ги кара да се усещат тежко заболели, само че най-много тъй като падат духом. Въпреки че те, сходно на Девата, обичат да се самосъжаляват, в това време те са и доста самопожертвователни. Това значи, че макар че имат вяра, че нещо съществено не е наред със здравето им, те въпреки всичко може да се опитат да изключат този факт от мозъка си, с цел да са потребни на околните си. Най-голямата заплаха за Рибите е точно това – да потърсят лекарска помощ, когато в действителност към този момент е прекомерно късно!

3. Рак

Раците могат да бъдат доста трагични и захласнати от вярата, че имат болест, водеща до гибел. Няма значение фактът, че може да се усещат добре – те просто постоянно са нащрек, че във всеки един миг нещо неприятно може да се случи. Новинарските излъчвания, свързани за смъртни случаи от грип, вируси, бактерии, инфектирана храна и други карат хората от този знак да са уверени, че са напът да бъдат идната жертва. Не е толкоз извънредно за тях да заобикалят да поддържат връзка с заболели хора или да носят маска на публични места като защитна мярка, даже когато няма пандемия.

4. Везни

Въпреки цялата си позитивност, Везните имат склонността да се оплакват за всичко, изключително когато душевен не се усещат добре. Тяхното психологично здраве е по-крехко, а природата им е лековерна – те имат вяра на всички страшни неща, които се случват по света и са уверени, че неприятното няма да им се размине. Именно този им метод на мислене подхранва тяхната меланхолия. Везните са мощни манипулатори и от време на време употребяват признаците на болестта си (реални или въображаеми), с цел да получат това, което желаят. Те също по този начин са склонни да употребяват влошеното си здраве, просто като апел за внимание.

5. Козирог

Хипохондрията на Козирога идва от изразената в характера му песимистична страна. При всяко заболяване или новопоявил се болестен признак, за който той не знае нищо, Козирогът незабавно стартира да си мисли за най-лошия вероятен излаз. Дори когато лекарите му обяснят, че това, което му се случва не е нещо, за което би трябвало да се тормози прекалено много, той е податлив да търси второ и даже трето мнение, тъй като е уверен, че експертите не му слагат точната диагноза, че подценяват положението му и че нещата са доста по-сериозни
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР