Може ли ваксините срещу коронавирус да се превърнат в неотразимо

...
Може ли ваксините срещу коронавирус да се превърнат в неотразимо
Коментари Харесай

Израелски опит: Ваксините срещу коронавирус се превръщат в дипломатическо оръжие?

Може ли имунизациите против ковид да се трансфорат в неотразимо оръжие за напън и моделиране на дипломатически връзки? Материал на Файненшъл Таймс по отношение на обстановката с Израел слага съществени въпросителни тъкмо по тази тематика.
В момента Израел е в позиция да има достъп до ваксини против ковид, които няма да употребява. В страната върви с доста бързи темпове всеобща имунизация против COVID-19 – с имунизацията " Комирнати " на Pfizer/BioNTech, само че занапред има да идват по контракти милиони дози от имунизациите на Moderna и AstraZeneca.
 Първи съществени данни от Израел за имунизацията против ковид на Pfizer: имунитет и хоспитализации Първи съществени данни от Израел за имунизацията против ковид на Pfizer: имунитет и хоспитализации
Ефективността на имунизацията " Комирнати ", създадена от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, е 94% за пре...
Главният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел разяснява малко, че е решение на Израел какво ще прави с имунизацията на компанията и че е благополучен да оказва помощ на хората. Но Израел отхвърля всевъзможни позиции, че е длъжен съгласно интернационалното право да имунизира палестинците в автономията Палестина и трансферира тази отговорност точно на палестинските управляващи – в случай, че Палестина не е изцяло суверенна страна. Дотук Израел е пратил към 5000 дози ваксина против ковид на Палестина, които са разходвани за медицински служащи на първа линия, като информацията не е публична, а идва от източник на английското издание в израелското министерство на защитата.
“Не единствено че Израел отхвърля на палестинците достъп до ваксини, Израел го прави, с цел да извлича политически дивиденти за сметка на палестинците “, разяснява Диана Буту, юрист от арабско-израелски генезис, който работи за Палестинската автономност при договарянията с Израел за ваксини. Тя дава и образец – че има съглашение за експорт на ваксини от Израел за Хондурас, в подмяна на което Хондурас си реалокират посолството в Йерусалим. По този метод още една страна алегорично признава Йерусалим за безусловна столица на Израел.
Има и рецензии към израелския министър председател Бенямин Нетаняху за държавническа непредвидливост. " Не е ясно за какво той си мисли, че по-силна външна политическа поддръжка е приоритет посред пандемия, когато палестинците са в задния двор на израел и епидемиологичната екосистема е една и съща – а те още не са имунизирани ", разяснява Нери Жилбер, анализатор във Вашингтонския институт за Близкия изток. Според него, това е ужасна здравна политика.
Освен това, Нетаняху забавя доставките на интернационална филантропична помощ за Ивицата Газа, притискайки „ Хамас “ да върне телата на двама израелски военни и на двама цивилни, които са заложници. А израелското министерство на защитата изрази позиция, че не трябва да се употребяват имунизациите като инструмент да бъдат освободени заложниците и върнати телата на израелските бойци. Министърът на защитата Бени Ганц, който е най-големият политически съперник на Нетаняху, е безапелационен, че търговията с ваксини е за сметка на израелските данъкоплатци. Самият Нетаняху отхвърля това да е употребявано като инструмент в договарянията с Хамас и е безапелационен, че нито една " израелска ваксина " не е изтъргувана по този метод.
 Израел ще подари остатъка от ваксини против ковид Израел ще подари остатъка от ваксини против ковид
Израел разгласи, че ще изпрати останалите неизползвани ваксини против ковид на няколко страни. Тази стъпка е в сходство с появил...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР