Може и да се шокирате да научите това, но зъбите

...
Може и да се шокирате да научите това, но зъбите
Коментари Харесай

Ето кое ще ви помогне да виждате зъболекаря си по-рядко

Може и да се шокирате да научите това, само че зъбите не се поддържат от единствено себе си. Освен това са основни за здравето ви, а постоянно остават подценявани. Всъщност здравите зъби са ключът към положителното здраве. И това не е по никакъв начин инцидентно, написа обекти;. Трябва да се грижим добре за зъбите си. В последна сметка имаме единствено два чифта, а единия го губим до 12-годишна възраст. Вторият ни е до тогава, до момента в който се грижим добре за него.

Следните 10 трика за зъбна грижа могат да ви оказват помощ в никакъв случай да не срещнете ортодонт:

1. Добавяйте мляко на кафето и чая си.

За да поддържате зъбите си свежи и искрящи, най-важно е да обръщате внимание какво слагате в устата си. Петната по емайла се получават от химичния състав на храната. Киселинните храни нараняват емайла, а храните с високо наличие на танин – като кафе и чай – трансформират равнището на pH в устата. За да балансирате равнището на pH, яжте храни, богати на калций незабавно след киселинните. Сипете мляко в кафето си или чая си, с цел да отслабите киселинността им. Добавете кашкавал или сирене към доматения сос.

2. Хапвайте ананас.

Ананасът е единствената храна, която съдържа съединението бромелаин, което е отличен страж на емайла и бранител на зъбите от петна. Освен това има мощно антиоксидантно деяние.

3. Не избелвайте зъбите си.

Противно на това, което тръби стилната промишленост от екрана, не е правилно, че зъбите ви би трябвало да бъдат бели. В естествения си тип с времето получават цвят на слонова кост. Освен това не всички зъби наподобяват по еднакъв метод. Все отново функционалността им не е да ви красят. Избелването на зъбите отслабва съществено емайла. А нарани ли се един път емайлът, няма връщане обратно. Затова избягвайте и избелващи пасти за зъби. Вместо това използвайте такива с флуорид – основен за зъбната ни хигиена.

4. Поддържайте положително количество слюнка в устата си.

Слюнката оказва помощ да предпазвате зъбите си, като непрекъснато ги „ плакнете “ и по този метод отстранявате неприятните бактерии, а в същото време заздравявате емайла с калций и фосфор. Ако не отделяте задоволително слюнка зъбите ви „ се изсушават “ и новото само че pH в устата се трансформира. Пийте допустимо най-вече вода и дъвчете дъвки, с цел да стимулирате слюноотделянето. Сухотата в устата е също непряк резултат от банкет на прекомерно доста медикаменти – като антидепресанти да вземем за пример.

5. Пийте със сламка.

Изглежда, че на зъбите въздейства освен какво пием, само че и по какъв начин го пием. Начинът на банкет на течности оказва въздействие и върху цялостната джука хигиена. Ако имате навика да отпивате огромни глътки и да си държите течността в устата, рискувате съществено да навредите на емайла си, тъй като излагате по-дълго време зъбите си на захар и киселина. В този смисъл газираните питиета в кенчета са допустимо най-лошият избор. Съветваме ви да пиете със сламка, с цел да намалите оптимално взаимоотношението сред течността и зъбите.

6. Мийте си зъбите преди лягане.

Миенето на зъбите два пъти дневно е значимо, само че в случай че би трябвало да избирате по някаква причина, направете го преди лягане. Сънят е времето, в което не преглъщате и не „ плакнете “ устата си. Следователно производството на слюнка е доста намалено. Всичко това усилва риска от сухота в устата и формиране на кариес.

В допълнение, доста хора, които си мият постоянно зъбите, позволяват неточност, като не отделят задоволително време за това. Две минути е абсолютният най-малко. Изплюйте всеки излишък от пастата. Изплаквайте постоянно, само че не и до момента в който четкате зъбите, тъй като по този метод изхвърляте целия флуорид.

7. Не забравяйте за конеца за зъби.

След като сте измили зъбите си, е желателно да минете и с конец. Между зъбите постоянно остават останки от храна, които с времето развиват бактерии и водят до проблеми. Четката не може да доближи на всички места, колкото и да се мъчите. Ако имате усложнения с потреблението му, помолете вашия ортодонт да ви покаже техника по какъв начин да почиствате зъбите си с конец.

Имайте поради, че към 40% от зъбната плака е точно сред зъбите.

8. Не натискайте прекомерно, до момента в който четкате зъбите.

В никакъв случай не прилагайте огромна мощ, до момента в който четкате зъбите си, тъй като в противоположен случай рискувате да травмирате венците, а по този начин зъбите ви ще станат прекомерно чувствителни. Електрическата четка би била подобаваща, тъй като тя има таймер и управлява силата на натиска. Не прекалявайте и с времетраенето на четкането, тъй като това също не е потребно.

9. Стискане на зъбите и скърцане

Стискането на зъбите и скърцането е сериозна работа. Ако скърцате със зъби, до момента в който спите, това заплашва зъбния ви гланц и подготвя зъбите към рушене. Възможно е да счупите някой зъб или нищо чудно да имате потребност от коронки напълно скоро. Силно ви предлагаме да спите с протектор и да се консултирате със зъболекаря си. Протекторът ще ви помогне да стискате силикона, вместо зъбите си. Помислете дали това не се дължи на стрес или различен психичен проблем.

10. Четкайте езика.

Много хора не обръщат никакво внимание на езика, когато стане дума за джука хигиена. Само че езикът е огромен разплодник на бактерии. Когато на го почиствате, това може да докара до неприятен мирис, а и други по-сериозни здравословни проблеми. Видът на един здрав език е: розов, без да има по себе си червени, бели или жълти сектори. С постоянно четкане елементарно ще отстраните от езика мъртвите кафези и остатъците от храна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР