Може би повишението на процента положителни тестове за COVID-19 се

...
Може би повишението на процента положителни тестове за COVID-19 се
Коментари Харесай

Бивш директор на Пирогов намекна за по-скъпи клинични пътеки заради COVID-19

Може би покачването на % позитивни проби за COVID-19 се дължи на странични феномени – не се тестват клинично здрави хора, които желаят да отидат в Гърция да вземем за пример. Най-вероятно броят на вирусоносителите е доста по-голям, в сравнение с се открива.

Това съобщи доцент Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ", който посочи, че чака пик през студените месеци, тъй като се отключват хронични болести и идва грипът.

Доц. Спасков е уверен, че в този момент здравната ни система е по-подготвена, в сравнение с напролет, при започване на пандемията.

Но той акцентира пред Българска национална телевизия, че лечебните заведения би трябвало да имат по-дългосрочен запас от защитни средства и медикаменти, като не пропусна да добави, че в тази ситуация парите са проблем, а най-правилното решение за този проблем било " промяна на клиничните пътеки ".

Може да стане по неестествен метод запълване на лечебни заведения с пациенти, които не се нуждаят от болнична грижа, предизвести Спасков, който видя " скъсване " на обособените звена в опазването на здравето – да вземем за пример изваждането на медицинските сестри. Според него, напълно скоро ще се избистри по какъв начин да се финансират инфекциозните отделения.

Що се отнася до учебните заведения, съгласно Спасков там единственият проблем бил, че децата можели да пренесат болестта на възрастни – да вземем за пример баби и дядовци.

За край Спасков сподели, че първоначално се налагало хората да бъдат подплашени, с цел да се наложат и съблюдават ограничения, до момента в който в този момент се дава информация, която да е по-целенасочена, с цел да можем всички ние да добием ефикасна визия за обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР