Може би най-важният мач за годината за Лудогорец предстои. Участието

...
Може би най-важният мач за годината за Лудогорец предстои. Участието
Коментари Харесай

Всичко или нищо за Лудогорец в Германия

Може би най-важният мач за годината за Лудогорец следва. Участието на разградчани в евротурнирите на пролет е заложено на карта. „ Зелените “ се нуждаят единствено от точка при гостуването си в Германия на Хофенхайм, с цел да се класират за шестнадесетинафиналите на Лига Европа.

Двубоят на „ Райн Некер Арена “ е довечера от 20.00 часа и ще може да бъде наблюдаван с Gong.bg и по Дарик радио.

Момчетата на Димитър Димитров имаха още две благоприятни условия да подсигуряват европейската си пролет, само че ги пропиляха окончателно, след ремитос Брага (1:1) и загубата от Истанбул Бешакшехир (1:2). Така всичко остана да се реши в последния кръг от груповата фаза.

Немците нямат шансове да минат във етапа на директните елиминации, само че въпреки всичко родният първенец не си прави сметки за лека борба с Хофе.

Очаква се солидна агитка да поддържа родния отбор против Хофенхайм. Около 1000 почитатели ще скандират в поддръжка на Моци и компания.

Ако отборът, воден от Димитър Димитров успее да се класира през пролетта за евротурнирите, това ще бъде трето присъединяване на отбора в историята.

Статистиката сочи, че българските отбори играят мъчно в Германия. Само две победи имат родни отбори на немска земя. През 2001 година Литекс бие Унион Берлин с 2:0, а четири години по-късно ЦСКА се поздравява с триумф над Леверкузен с 1:0. Същевременно разградчани имат единствено две провали като посетител тази акция в конкуренциите на Стария континент. Те бяха инкасирани против Жалгирис – 1:2, и Апоел Беер Шева – 0:2. Регистрираните равенства са две – против Судува у Истанбул Бешакшехир (0:0). Победа момчетата на Херо взеха при визитата си на Брага.

Класиране:

1. Брага – 5 мача 10 точки

2. Лудогорец – 5 мача 8 точки

3. Истанбул ББ – 5 мача 5 точки

4. Хофенхайм – 5 мача 4 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР