Мохамед Баркиндо - нигерийски политик и генерален секретар на Организацията

...
Мохамед Баркиндо - нигерийски политик и генерален секретар на Организацията
Коментари Харесай

Почина генералният секретар на ОПЕК

Мохамед Баркиндо - нигерийски политик и общоприет секретар на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), е умрял на 63-годишна възраст.

Ръководителят на нигерийската държавна петролна компания National Petroleum Corporation Меле Кяри заяви новината в Twitter, след което тя беше доказана от два източника от ОПЕК.

Баркиндо е умрял през вчерашния ден. Неочакваната му кончина е изненада за представителите на петролната и газова промишленост, доста от които го разказват като колос в нея, написа CNBC.

Неговата кариера се простира в четири десетилетия и включва работа в държавната National Petroleum Corporation, Duke Oil, външното министерство на Нигерия и в ОПЕК.

След като пое поста общоприет секретар на ОПЕК през 2016 година, Баркиндо беше отпред на организацията в едни бурни времена с волатилност на пазарите, които бяха разтърсени от исторически събития, като пандемията от COVID-19, основаването на OPEC+ с Русия и други страни, които не са част от ОПЕК, и съветската инвазия в Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР