Модернизираните щурмови и разузнавателни хеликоптери Ка-52М в състава на ударната

...
Модернизираните щурмови и разузнавателни хеликоптери Ка-52М в състава на ударната
Коментари Харесай

МО на Русия: Разузнавателните хеликоптери Ка-52М удариха контролния център на ВСУ в посока Донецк

Модернизираните щурмови и разследващи хеликоптери Ка-52М в състава на ударната група унищожиха центъра за ръководство, бронетехниката и живата мощ на украинските въоръжени сили в Донецко направление. Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ Екипажите на армейската авиация на вертолети Ка-52М в състава на ударна група направиха нахлуване с неуправляеми авиационни ракети по опорни пунктове и живата мощ на съперника в зоната на специфичната военна интервенция в Донецко направление “, оповестиха още от ведомството.

Те прибавиха, че водачите на армейската авиация, следвайки координатите на стрелеца на самолета, са изстреляли ракети и са унищожили центъра за ръководство и бронираната техника на украинските въоръжени сили.

" Получихме бойна задача да нанесем удар по координатите на хипотетичната жива мощ на съперника. Преместихме се в региона, изработихме връзка с предния началник на самолета. Той предложи обновени координати. В този полет нямаше опозиция от страна на съперника. Върнахме се без произшествия “, споделя водачът на Ка-52М с позивна Оса.

Министерството на защитата означи, че по време на специфична военна интервенция армейската авиация извършва задания по ескортиране на конвои, заличаване на бронирани транспортни средства, доставка на войски и военни товари и оказване на авиационна поддръжка на подразделения, изпълняващи задания в границите на специфичната интервенция.

Ka-52M е осъвременена версия на хеликоптера Ka-52 Alligator, като се вземе поради опитът от бойната му приложимост. Според разработчиците ракетното въоръжение Ка-52М е унифицирано с въоръжението на различен нов ударен хеликоптер Ми-28НМ, който доста е нараснал обсега на поразяване на задачите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР