Модерна технология замества традиционните слушалкиСлушалки с костна проводимост заместват традиционните

...
Модерна технология замества традиционните слушалкиСлушалки с костна проводимост заместват традиционните
Коментари Харесай

Ще слушаме музика през костите, а не през тъпанчето на ухото

Модерна технология замества обичайните слушалки

Слушалки с костна проводимост заместват обичайните в ухото. Новите устройства ще предават звука не непосредствено към тъпанчето, а посредством трептения от скулите към мозъка. За това оповестява немското издание „ Шпигел “, представено от.

При класическите слушалки звукът се насочва през ушния канал към тъпанчето. Устройствата с костна проводимост е напълно нова технология – то основава трептения, които се предават от скулите към вътрешното ухо и най-после към мозъка. Или другояче казано, те заобикалят тъпанчето.

Новата технология ще разреши на хората да слушан обичаната си музика до момента в който спортуват, карат, карат колело или пазарят, без това да им преди да чуват всички околни шумове – като клаксоните на преминаващите коли или поздрава на съседа.

Въпреки плюсовете, въпреки всичко тестванията на новата технология демонстрират, че те имат и една уязвимост – басът е слаб, тъй като се предава по-трудно през кожата и костите, спрямо ушния канал. Учените обаче регистрират изгодите. Слушалките улесняват значително всекидневието на хора, които ги употребяват. Не основават напън върху ухото, не провокират инфекции и не повреждат тъпанчето.

Новите устройства ще могат да се ръководят както през мобилните телефони, по този начин и посредством дребни бутони за контролиране на силата н звука и прескачането от ария към ария. Засега обаче целителите на музика ще би трябвало да се задоволят с стандартните слушалки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР