Модерен спектакъл беляза 80-тата годишнина на Професионалната гимназия за селско

...
Модерен спектакъл беляза 80-тата годишнина на Професионалната гимназия за селско
Коментари Харесай

Кметът на Чирпан: Професионалната гимназия по селско стопанство е водещо училище  в България 

Модерен театър беляза 80-тата годишнина на Професионалната гимназия за селско стопанство в Чирпан. Атрактивният роман за осемте десетилетия върна генерации ученици, посетители, някогашни и сегашни учители и възпитаници към основаването на учебното заведение и сподели неговото развиване. „ Преминало през разнообразни стадии от своето битие, през днешния ден ПГСС е съвременно новаторско учебно заведение, съхранило традициите, които предава с обич на младото потомство ”, съобщи в тържественото си слово директорката му Таня Тотева.

„ ПГСС е водещо учебно заведение освен в нашата община, то е водещо и измежду професионалните учебни заведения в страната и неслучайно е новаторско. Училището влага сполучливо и в бъдещото на Чирпан, тъй като приготвя можещи фрагменти за стопанската система на общината “, сподели кметът Ивайло Крачолов. По думите му през днешния ден то е с впечатляваща история и с най-вече извоювани европейски планове в старозагорска област. Той пожела Гимназията да продължи със устрема за модерно съвременно обучение и възпитаниците да остават в чирпанския край.

Кметът връчи с голяма чест и наслаждение почетен плакет за повсеместен принос на шефа Таня Тотева по решение на колектива. „ Днес тя написа актуалната история на професионалната гимназия и нейната безрезервност и отговорност вземат участие в развиването на общинското обучение “, заключи Крачолов.

Директорът връчи благодарствени плакети на кмета Крачолов, на Общинския съвет, на сътрудници и спомоществуватели. Почетни знаци за принос в образованието получиха заслужили учители. Ученик на годината стана Мирела Николова от 12 а, която прочете свое стихотворение, отдадено на учебното заведение.

Гости на тържеството от Община Чирпан бяха и зам.-кметът Румен Тунанов, и шефът на Дирекцията по обучение и просвета Ангелина Паскалева. Поздравително слово от името на началника на РУО-Стара Загора сервира ст. специалистът Иванка Петкова. Поздравителен адрес изпрати и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков. С видеообръщение поздравиха учебното заведение си някогашни възпитаници, които през днешния ден работят в локалната власт, полиция, прокуратура, банки, лекари, академични преподаватели, студенти и други По автентичен метод бяха презентирани всички специалности и 10-те специалности в ПГСС.

Международни и национални конференции, районни състезания, срещи, партньорства, голям брой хрумвания и редица прояви съпътстваха годишнината. Тържественото събитие, включващо новаторски способи, модерни механически средства, потребление на съвременни цифрови технологии и просветителна креативност илюстрира посланието на гимназията „ Традиции, актуалност, нововъведения и горделивост 80 години “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР