Мнозинството в Общинския съвет в Тополовград, доминирано от ГЕРБ, постави

...
Мнозинството в Общинския съвет в Тополовград, доминирано от ГЕРБ, постави
Коментари Харесай

Нова схема: ГЕРБ оставя на тъмно родния град на Евелин Банев – Брендо

Мнозинството в Общинския съвет в Тополовград, доминирано от ГЕРБ, сложи родния град на топ мафиота Евелин Банев – Брендо пред сложната алтернатива – или да остави жителите на мрачно, или да редуцира десетки общински чиновници.
 Благодарете на ГЕРБ: Тополовград е измежду най-западналите обитаеми места в България
За трети следващ път съветниците отхвърлиха импортирана от кмета Божин Божинов докладна бележка за взимане на заем за създаване на фотоволтаици. Целта е да се понижат разноските за електрическа енергия в общината.

Никой от неподкрепилите това предложение не посочи съществени причини срещу тази инвестиция.
 Общинският съвет в Тополовград е под ботуша на ГЕРБ
Докладната на Божинов бе обсъждана на постоянната сесия на съвета, само че се оказа, че в нея има непълноти. След това тя бе модифицирана от ръководителя на Общинския съвет Пламен Минчев и импортирана още веднъж на изключителната сесия, само че още веднъж не получи поддръжка, написа „ За истината ”.

Реклама

Съветниците, които не гласоподаваха за основаването на фотоволтаичен парк в Тополовград, бяха от групите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Тодор Коджаманов и Наско Карагеоргиеов от БДЦ.

В момента Карагеоргиев построява фотоволтаици за потребностите на личното си сдружение, само че не поддържа основаването на общински парк.

В същото време Общинският съвет в прилежащия град Гълъбово гласоподаваха за поемането на дълг, с който да бъде построен общински фотоволтаичен парк.

На последната си сесия съветниците утвърдиха заема за реализация на капиталов план „ Изграждане на фотоволтаична система на територията на Община Гълъбово ”.

Максималният размер на заема е до 2.7 млн. лева Срокът на погасяване е до 10 години,а на главницата  ще има 12 месеца гратисен интервал. Той ще се обслужва от лични доходи на общината и обща изравнителна дотация.

Общинският съвет в Тополовград разпореди на кмета Николай Тонев да организира процедура за избор на финансова институция, която да обезпечи нужното финансиране.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР