Мнозинството от ключовите партньори, които купуват природен газ от Русия,

...
Мнозинството от ключовите партньори, които купуват природен газ от Русия,
Коментари Харесай

Според Лавров "мнозинството от ключовите партньори" са преминали към плащания за газ в рубли

" Мнозинството от основните сътрудници ", които купуват природен газ от Русия, към този момент са минали към заплащане в рубли, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от организация ТАСС.

" Ако България и Полша слагат своите идеологически упоритости над ползите на своите нации и своите бюджети, то това е техният избор, " декларира още дипломатът, два дни откакто " Газпром " спря доставките за София и Варшава.

Изявленията на Лавров, че множеството основни сътрудници заплащат за газа в рубли, не се удостоверяват от европейска страна. Според Еврокомисията заплащането в рубли може да се трансформира във фактическо кредитиране на " Газпром ". Няма и гаранции, че съветската компания ще извърши отговорностите си по договорите, които плануват заплащане в долари и евро, считат от евроинституциите.

Пред " Ал Арабия " Лавров декларира още, че десетки задгранични кораби към момента остават в черноморските и азовските пристанища не поради съветската обсада, а поради западните наказания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР