Мнозинството хора от двете страни на северноирландската граница смятат, че

...
Мнозинството хора от двете страни на северноирландската граница смятат, че
Коментари Харесай

До 25 г. Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство, сочи проучване

Мнозинството хора от двете страни на северноирландската граница считат, че Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство до 25 години, демонстрира ново изследване.

Проучването, поръчано от програмата „ Спотлайт “ на Би Би Си Северна Ирландия, демонстрира, че множеството интервюирани считат, че Северна Ирландия ще бъде част от Обединеното кралство до 10 години.

Но на въпрос дали считат, че до 25 години ще се резервира това състояние, 51% от северноирландците и 55% от ирландците са дали отговор, че Северна Ирландия ще напусне Обединеното кралство.

При състояние, че се организира референдум през днешния ден за бъдещето на Северна Ирландия 49% от локалното население са декларирали, че биха желали оставане в границите на съюза, 43 на 100 са поискали обединяване с Република Ирландия и 8% са дали отговор, че не могат да решат. В Република Ирландия, където по закон гласоподаване би трябвало да се организира, в случай че има такова в Северна Ирландия, 51% са споделили, че ще гласоподават за обединена Ирландия, 27% за оставане на провинцията в Обединеното кралство и 22% % са колебаещи се.

Много хора от двете страни на границата са декларирали в анкетата, че се тормозят, че в провинцията ще се завърне политическото принуждение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР